четвер, 03 серпня 2006 18:36

"На моєму рок-фестивалі виступатимуть тільки жінки"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Стиліст Наталя Скиба готує Альону Вінницьку до зйомок
Стиліст Наталя Скиба готує Альону Вінницьку до зйомок

Цього вівторка біля столичного Республіканського стадіону співачка Альона Вінницька, 28 років, зняла кліп "Одиночество". П"ятихвилинна пісня увійшла до її нового альбому "Куклы". Слова і музику співачка написала сама.

Майданчиком для кліпу став Київський музей спортивної слави. Це — кругле бетонне приміщення просто неба, на стінах якого росте густий плющ.

Вінницька одягнена в чорне. На ній черевики на високих підборах, латексні панчохи, шорти з металевою брошкою на животі та схожий на смокінг піджак. Сережки і кольє — металеві черепи. Груди ледве прикриває мереживний бюстгальтер. На руках рукавички до ліктя. На правому зап"ясті — масивний металевий браслет-змія.

— Трохи нервуюся, — пояснює Вінницька "ГПУ". — Планували зйомку на ранок. Але сонце пекло. Тому перенесли на вечір. Тепер будемо тут сидіти всю ніч.

Кліп робили київські режисери-близнюки Олександр та Ігор Стеколенки. Олена співає навпроти скляних дверей музею. Перед тим техпрацівники полили асфальт водою зі шланга.

На майданчику, обвішаному жовтими гірляндами, грають на гітарах чоловік і продюсер Вінницької Сергій Большой та його брат Олексій. А за барабанами сидить довговолосий брюнет Ігор Середа. У групі його називають Малий.

Не промокає взуття? — питаю в Олени, коли вона виходить із мокрого майданчика.

— Ні. Але підбори дуже високі, асфальт — мокрий, а на вулиці — спека. Ми взяли запасні туфлі — якщо каблук зламаю.

У руках вона тримає майже докурену сигарету.

— Не пишіть, що я палю, — просить. — Маю багато фанів-дітей. Вони з мене приклад беруть.

Чому назвали пісню "Одиночество"? Чоловік був далеко?

— Ми з Сергієм по кілька тижнів не бачимося. Але самотність може прийти і на зйомках. Людей навколо багато. А здається, ти одна на білому світі.

Два дні тому прилетіла з Греції

Свої пісні ви називаєте стилем поп-рок.

— Я — єдина в Україні виконавиця цього стилю, — заявляє Олена. — Як і рок-музиканти, я завжди співаю вживу. Але в мене прості тексти і мелодії, що запам"ятовуються. Рок мені ближчий, — зізнається співачка. — У жовтні проведу в Києві, під аркою Дружби народів, рок-фестиваль. На ньому виступатимуть тільки жінки.

Правда, що ви будете зніматися в серіалі на "1+1"?

— Є така пропозиція. Але контракт я ще не підписала.

Зауважую, що в Олени гарна засмага:

— Два дні тому прилетіла з Греції, — розповідає вона. — Тиждень були з чоловіком на острові Крит. Але засмага і від того, що я займаюся дайвінгом — підводним плаванням. Навіть у київську школу дайвінгу записалася.

Оператор кличе Альону на майданчик. Вона іде вздовж стіни з плющем. Зелень блищить — її полили зі шланга. Просто неба, під стіною, стоїть старий диван із дерев"яною спинкою. Над ним висить дзеркало, поруч — стіл із білою порцеляновою супницею, тарілками і ложками.

— Диван лежав на студії імені Довженка, — каже режисер Олександр Стеколенко. — Запилений, брудний. Ми його відмили і оббили золотим шовком. У кадрі він буде шикарний!

Візажистка Тетяна Харькова, 33 роки, не відходить від музикантів ні на крок.

— На зйомку піде дві пачки серветок, пляшка косметичного масла і трохи гриму, — розповідає вона. — Музиканти полегшують моє життя. Самі витирають собі піт серветками. Хоча це моя робота.

Зйомки тривали до сьомої ранку. На телебаченні відео покажуть на початку вересня.

Зараз ви читаєте новину «"На моєму рок-фестивалі виступатимуть тільки жінки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі