вівторок, 07 лютого 2017 07:40

Коханці мають обличчя ляльок-мотанок

Автор: ФОТО З САЙТА www.volynnews.com
  Афіша виставки ”БезГрішні” — бо нема у тому гріха” волинської художниці Марії Островської в луцькій Галереї мистецтв. Вхід лише для відвідувачів старше 18 років
Афіша виставки ”БезГрішні” — бо нема у тому гріха” волинської художниці Марії Островської в луцькій Галереї мистецтв. Вхід лише для відвідувачів старше 18 років

— Приходять і фиркають — о, цицьки, пісюни. Дехто засуджує. Але ж сексом займаються всі, тож соромитися нічого, — говорить 33-річна художниця Марія Островська про реакцію людей на її еротичні картини-розмальовки.

У луцькій галереї мистецтв відкрилась її шоста персональна виставка — "БезГрішні".

— У цій серії зобразила козака з вусами та оселедцем і жінку з довгим волоссям, у вінку. Вони кохаються в різних позах. Мають обличчя, як у традиційних українських ляльок-мотанок. Любляться на кухні, у сінях і в спальні. Глечики, посуд, рушники на другому плані дають відчуття домашнього затишку. Сюжети й пози для парочки брала з голови.

Художниця представила 16 малюнків. Удома має ще 90. Перші роботи показала під час "Вечору інтимних розмальовок і смачного вина" у вересні торік.

— Використовую папір, гелеві ручки, чорні маркери та олівці, — продовжує Марія. — Потім картинку сканую і за допомогою принтера переношу на полотно. Його вшиваю в хоругви червоного, синього та світло-коричневого кольорів. Цими творами прагну показати взаємоперехід тілесної та духовної любові. Колеги переважно підтримують. Розуміють, що це — мистецтво, а не порнографія. Мої подруги навіть хочуть видати книжку-антистрес з цими малюнками.

Марія Островська вже виставляла свої картини в Польщі, Туреччині та Іспанії.

У натовпі проштовхується чоловік у коричневому пальті й сірій шапці з балабоном. Представляється Олексієм, 26 років. Каже, потрапив на виставку випадково:

— Бачу — люди скупчилися, галасують, фоткаються. Зайшов подивитися, що тут таке.

Робить на телефон кілька знімків.

— Такі цікаві пози, капець, — витирає носовичком чоло. — Зараз перешлю жінці — хай побачить, що люди ви­робляють.

Зараз ви читаєте новину «Коханці мають обличчя ляльок-мотанок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі