вівторок, 31 січня 2012 00:15

Герой Володимира Лиса схожий на дурника

Автор: фото з сайта www.livelib.ru
  Роман ”Іван і Чорна Пантера” Володимир Лис писав рік. Його герой Іван закохується у фотографію моделі Таумі Рембпелл
Роман ”Іван і Чорна Пантера” Володимир Лис писав рік. Його герой Іван закохується у фотографію моделі Таумі Рембпелл

26 cічня у столичній книгарні "Є" луцький письменник 61-річний Володимир Лис презентував роман "Іван і Чорна Пантера". Книжка вийшла у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" накладом три тисячі. У книгарнях її продають по 39 грн.

— Головний герой Іван схожий на дурника, — каже Володимир Лис. — Та насправді це добрий, світлий і нестандартний персонаж. Іван мріє, щоб у його селі було 100 хат. Він каже: "От прийдуть німці, побачать, що в селі рівна кількість хат, і не будуть село руйнувати. Бо вони порядок люблять". Іван подобається усім, хто читав роман.

Книжка написана поліським діалектом. Дія відбувається у селі Кукурічки. Головний герой знаходить на автобусній зупинці журнал із фотографією темношкірої моделі Таумі Рембпелл і закохується в неї. Він вирішує будь-що заманити її в село.

— Писав роман рік, — продовжує автор. — Комп'ютером користуватися не вмію, досі пишу ручкою. Ручка — продовження руки, а рука — продовження голови. Раніше користувався звичайною ручкою, тепер — гелевою. На роботі не написав жодного рядка. Робив це вранці, ввечері й на вихідних. Улітку відпочивав у санаторії, там теж працював. Одна жінка побачила мене за роботою і каже: "Це ж треба бути таким сумашедшим, щоб замість відпочинку так мордувати себе". Писати почав у третьому класі. Тоді з-під мого пера виходили вірші. Якось однокласниця запропонувала змагатися, в кого вийде краще. Дівчинка постійно перемагала. Я так засмутився, що два роки нічого не писав. А потім почав знаходити вірші тієї дівчинки, але під іншими прізвищами. Виявилося, що вона їх безбожно списувала.

Володимир Лис пише одночасно дві нові книжки.

— В одному романі покажу жіночу долю у 1920-х. Другий — про місце, де народився. Це був розкішний хутір. У ньому знищили всі будинки, залишили тільки дім мого діда. Він казав: "Мушу двічі на рік колоти двох поросят. Одне для себе, а друге треба нести начальникам, щоб мою хату не зносили".

Зараз ви читаєте новину «Герой Володимира Лиса схожий на дурника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі