вівторок, 30 травня 2017 00:50

Діти по звуку навчилися визначати, з якої зброї стріляють

Діти по звуку навчилися визначати, з якої зброї стріляють
На Каннському кінофестивалі презентували фільм "Іній" про війну на Донбасі. Фото: detector.media

— Ми не прийшли помирати за свою країну. Ми прийшли за неї вбивати, — каже український військовий волонтеру з Литви. У програмі "Двотижневик режисерів" 70-го Каннського кінофестивалю показали фільм "Іній" про війну на Донбасі. Стрічку спільно зняли Україна, Франція, Литва та Польща.

Головний герой Рохас і його дівчина Інга допомагають доправити гуманітарну допомогу з Литви в Донецьку область через "сіру зону", розташовану між українською армією та сепаратистами. В дорозі Інга зраджує коханого.

— Це фільм про стосунки. Навколо може бути що завгодно, але життя продовжується. Діти будуть гратися, хоча по звуку навчилися визначати, з якої зброї стріляють, — каже режисер "Інею" литовець Шарунас Бартас, 52 роки. Знімали стрічку в зоні АТО. Після декількох обстрілів ­частина знімальної групи залишила Донбас.

— Якби ми працювали не на ­території бойових дій, я не погодився б зніматися. Хотів побачити і зрозуміти цю війну, — каже виконавець головної ролі Мантас Янчаускас, 25 ­років.

Роль американської військової журналістки втілила французька акторка Ванесса Параді. Також у фільмі зіграв польський актор Анджей Хира, відомий за стрічкою "Катинь" Анджея Вайди.

— Якщо цю картину зняв би український режисер, європейці їй не повірили б. Довіряють своїм. Тому коли хтось із Заходу знімає кіно навіть про далекі для інших події, — на це звертають увагу, — говорить український продюсер "Інею" Володимир Філіпов, 49 років.

Кошторис картини — 39,9 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Діти по звуку навчилися визначати, з якої зброї стріляють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі