середа, 16 грудня 2015 18:26

Найскрутніше – за крок до перемоги. Тоді темні сили найближче

Новий епізод "Зоряних воєн" – "Пробудження сили" виходить у прокат 17 грудня. Дія відбувається через 30 років після смерті темного лорда Дарта Вейдера. Що чекають від нової стрічки і який бік – темний чи світлий – обере наша країна, розповідають українські Дарти Вейдери, Чубакки й Магістри Йода

ЧУБАККА, 27 років, Харків, ветеринар:

– Квитки купив. Ідемо разом із дружиною. Вона обожнює "Зоряні війни". Кажуть, жінки люблять чоловіків із волохатими грудьми. Тоді Чубакка – найліпший варіант. Але я щасливо одружений Чубакка.

Теперішній глядач – дуже прискіпливий. Багато спецефектів – погано, зовсім немає – нудно. Я йду в кіно не по технології, а по спогади. Щоб побачити нові світлі сили і згадати, якими колись були ми.

Автор: фото: comingsoon.net
  Режисером картини ”Зоряні війни: Пробудження сили” став 49-річний Джей Джей Абрамс. Він же був продюсером і сценаристом фільму. У кадрі – 32-річний Адам Драйвер у ролі темного воїна Кайло Рена зі своїми бійцями
Режисером картини ”Зоряні війни: Пробудження сили” став 49-річний Джей Джей Абрамс. Він же був продюсером і сценаристом фільму. У кадрі – 32-річний Адам Драйвер у ролі темного воїна Кайло Рена зі своїми бійцями

У мене вдома два папуги, кіт і собака. Це моя маленька армія. Намагався навчити папуг говорити: "Чубакка хороший", але поки що безрезультатно. Однак не здаюсь. Якби ми всі здались, то не було б Майдану, а країною досі керував би Вейдер.

Я весь час був на Майдані в Харкові, кілька разів тоді приїздив до Києва. Це – найсвітліше, що в нас було. Думаю, більшість із нас – на світлому боці. Хоча темні сили блукають українськими містами. Вони є не лише в Росії. Нам потрібно відновлювати і країну, і людей. Бо деякі вже стали тваринами. А лікувати тварин – мій прямий обов'язок.

Дарт ВЕЙДЕР, 31 рік, Дніпропетровськ, власник кав'ярні:

– Якось 2009-го передивився всі епізоди "Зоряних воєн" за один день. З друзями замовили ящик пива, піцу. Моя тодішня дівчина напекла кексів. Цілу добу дивитись "Зоряні війни" – це, певно, і є зло. Забув про кекси. Коли дівчина повернулась, то сказала, що я – "задрот". Зараз розумію, що вона була права.

Україна нині в дуже скрутному становищі – між темрявою й світлом. Коли нас атакує Росія, то замість зібратися, частенько сіємо ненависть серед своїх. Я розмовляю українською, а всі мої друзі – російською. Це – наша перевага. Не треба вимагати від людини замінити рідну мову. Це навіть не зло, це – дурість.

У новому епізоді матимемо все, що любить глядач: екшн, боротьбу, кохання. Побачимо і нових героїв, і старих.

Друзів приваблює, що я – Вейдер. Зло, яке робить найсмачнішу каву, – ідеальне зло.

ЧУБАККА, 29 років, Київ, IT-спеціаліст:

– Іноді краще помовчати, ніж сказати дурницю. Чубакка – це втілення мудрості. Я мало говорю, але швидко дію. На Майдані вистояв усі дні. У мене на руках загинув друг. Тоді хотілось перейти на темний бік. Але втримався від спокуси.

Ми ще на світлому боці. Однак від темряви Україну відділяє один крок. Люди стали жорсткіші.

Ненавиджу Скайвокера. Він – зрадник. Скайвокер Федорович втік у Росію, а там зараз усе погано. Люди зомбовані. З тамтешніми друзями на політичні теми не спілкуємося. Вони не знають, яку зі сторін підтримати. Мені це дуже не подобається. З іншого боку, ще є шанс на перемогу. На жаль, Скайвокерів вистачає і в Україні. Взяти хоча б Скайвокера Олексійовича. Темнить він, і люди це бачать.

Дуже люблю епізод "Атака клонів. Імперія завдає удар у відповідь". Пам'ятаю, як ми з Ханом знищили зонд, однак він устиг злити знімки бази повстанцям. Хоча до цього світлий бік перемагав. Ми не розслаблялись, бо розуміли: все ще триває. Найскрутніші часи – за крок до перемоги. У цей момент темні сили найближче. Україна зараз перемагає, але ще не перемогла.

Добре, що "Зоряні війни" вийдуть взимку. Це хороший час для кіно: сніг, мороз, а тебе "зігрівають" герої з екрана. Квитки купив у перший тиждень продажів, йду зі своєю дівчиною. Вона також не пропустила жодного епізоду.

Ніхто не знає, ким працює Чубакка. Але він – айтішник. Хоча вчився на історика. Однак в Україні неможливо розвиватися в цьому напрямку, бо вся наша історія – це переважно "зради" й трохи "перемог". Заробляю добре. Хутро моє блискуче й розчесане. Скоро здаватиму на права.

Автор: фото: kinja-img.com
  У новому епізоді ”Зоряних воєн” 73-річний Гаррісон Форд традиційно зіграв пілота космічного корабля Гана Соло, 71-річний Пітер Мейг’ю – його бортмеханіка Чубакку
У новому епізоді ”Зоряних воєн” 73-річний Гаррісон Форд традиційно зіграв пілота космічного корабля Гана Соло, 71-річний Пітер Мейг’ю – його бортмеханіка Чубакку

Дарт ВЕЙДЕР, 27 років, Харків, піарник:

– Я – зло? Можливо, але хто тоді сидить у Верховній Раді?

У кожному з нас є темний бік. Зрозумів це в дитинстві. Після перегляду "Зоряних воєн" у дитячому садочку захотів бути на Новий рік Дартом Вейдером, але мама пошила мені костюм зайчика.

"Зоряні війни" – це вибір, що стоїть перед кожним. Когось цей фільм поглинає, когось залишає байдужим. Мене поглинув. Це культове явище вже саме по собі є темною силою, бо народило купи Дартів Вейдерів і Чубакк по всьому світі. В магазинах продають чашки, футболки, лазерні мечі. Коли тебе щось поглинає – це перший тривожний дзвінок. Україну два роки тому поглинула війна. Зараз ми – на темному боці. Бо вбиваємо і нас убивають.

Дарт Вейдер – зло, але мій костюм купують найбільше. Всі люблять поганців із шармом. До того ж, колись я був на світлому боці. Та мене зжерли сумніви, тривога.

Українці часто ділять усе на чорне й біле. ­Забувають, що нічого абсолютного немає. Так легше. Але, якщо хочемо рухатися вперед, то маємо об'єднуватись. Яка різниця – з Донецька ти чи зі Львова, з Харкова чи Києва, якою мовою говориш – це все темний бік. Потрібно поважати бажання інших співгромадян. Інакше в кожному прокинеться Вейдер.

Магістр ЙОДА, 22 роки, Київ, студентка:

– У кіно мій персонаж загинув, але він не покинув світ "Зоряних воєн". У новому епізоді магістр Йода повернеться.

Йти на новий епізод мені не потрібно – все знаю наперед. Але давно не бачив падаванів (учнів. – "Країна") своїх, заради них і піду в кіно. Квиток взяв у перший день продажів. Перед початком подивлюся обов'язково улюблений перший епізод.

Україні треба продовжувати боротися за справедливість. Скайвокер зараз у Ростові-на-Дону. Перейшов на інший бік і керує темними силами. Але йому буде дано шанс на спокуту. Чи скористається він ним – будемо спостерігати.

Зараз ви читаєте новину «Найскрутніше – за крок до перемоги. Тоді темні сили найближче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі