Салат з креветками і апельсином є особливо актуальним взимку. У ньому є багато вітамінів, яких так не вистачає в холодну пору. Він виходить легким та соковитим.
В основі лежать креветки, зелений салат та апельсини. Для пікантності додають авокадо та кунжут. Заправляють цю страву не звичним майонезом, а апельсиновим соком.
Інгредієнти:
салат ромен або айсберг 100 г
авокадо 1/2 шт.
апельсин 1 шт.
креветки варено-морожені 100 г
бальзамічний оцет 1 ст. л.
оливкова олія для заправки 2 ст. л.
апельсиновий сік 2 ст.л.
кунжут 1 ч. л.
сіль за смаком
орегано за смаком
Приготування:
Салатні листя довільно нарвати руками.
Авокадо очистити, нарізати тонкими скибочками.
Креветки розморозити і ошпарити 1-2 хвилини і почистити.
Апельсин очистити від шкірки, розібрати на дольки, зняти плівки (залишити 2-3 часточки для соусу).
Очищені часточки нарізати. Всі інгредієнти скласти в салатник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутю на Щедрий вечір доповнюють святкові салати
Для заправки: з решти апельсинових часточок вичавити сік, додати до нього оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль, орегано.
Ретельно перемішати і заправити салат.
Зверху посипати салат підсушеним на сухій сковороді кунжутом.
Коментарі