середа, 15 квітня 2020 09:55

Весняні салати: як поєднати руколу з грушею або сиром

Рукола урізноманітнює весняний раціон. Вона містить вітаміни групи В, вітамін С, залізо, мідь, цинк, селен, магній, калій, кальцій. Також добре впливає на нервову систему і не дає розвиватися раковим клітинам.

Зелень добре поєднується з різними сирами, м'ясом і рибою. Руколу часто додають в пасту, піцу, різото, а також в популярний соус песто.

Найпопулярнішими з неї салати. У них додають сир дор блю, який підкреслює гоструватий смак руколи. Хоча сир можна замінити горішками – кедровими або кешью. Якщо покласти грушу чи помідори - страва стане соковитішою.

Салат з помідорами, руколою і сиром

Автор: segodnya.ua
 

Інгредієнти:

Половина великого пучка руколи

3-4 листи салату

Жменя помідорів чері

100 г пармезану

Оливкова олія

Бальзамічний оцет

Приготування:

Листя айсберга і руколи помити і порвати руками. Помідори розрізати на четвертинки.

Пармезан нарізати тонкою стружкою з допомогою овочечистки. Викласти на тарілку зелень, томати і сир.

Змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець. Полити цією заправкою салат.

Салат з груші і руколи

Автор: segodnya.ua
 

Інгредієнти:

1 великий пучкок руколи

1 стигла груша з щільною м'якоттю

100 г сиру дор блю або будь-якого іншого сиру з блакитною пліснявою

Оливкова олія

Приготування:

Руколу замочити на півгодини в холодній воді, помити і обсушити.

Грушу почистити і нарізати кубиками або тонкими скибочками.

Викласти на тарілку зелень, зверху розкласти шматочки груші і сиру дор блю.

Посипати салат сіллю і перцем, скропити оливковою олією і бальзамічним оцтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаюче поєднання: 20 ідей апетитної подачі риби на стіл

Салат з руколи і інжиру

Автор: segodnya.ua
 

Інгредієнти:

1/4 невеликого качана радікіо

1/4 середнього пучка руколи

4 шт. сушеного інжиру

100 г пармезану

Для заправки:

1 ч. л. меду

1 ч. л. білого винного оцту

3 ст. л. олії

Приготування:

Інжир замочити в теплій воді на 15 хв. Салат порвати руками. Пармезан нарізати тонкими шматочками, а інжир – сегментами.

Викласти на блюдо салатне листя, а на них – скибочки сиру і шматочки інжиру.

Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Вранці не хочеться готувати. Тим більше, у вихідні. Тоді в хід ідуть весняні сендвічі та бутерброди. Є небанальне рішення – тости з редискою. Швидкі, прості, оригінальні й обов'язково смачні.

Оригінальні на смак тости з авокадо або редискою. Їх смак підкреслює терпкість лимонної цедри і м'ятна свіжість.

Їх рецепти дав відомий кухар Євген Клопотенко.

Зараз ви читаєте новину «Весняні салати: як поєднати руколу з грушею або сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі