четвер, 07 червня 2018 17:30

Вчені придумали каву з брокколі

  Кава з брокколі називається брокколатте. Фото: COURTESY OF CSIRO PHOTO
Кава з брокколі називається брокколатте. Фото: COURTESY OF CSIRO PHOTO

Вчені розробили спеціальний порошок з брокколі. Його можна додавати в їжу і напої, щоб поліпшити харчування. Створенням напою займалася австралійська дослідницька організація CSIRO спільно з компанією Hort Innovation. Порошок зроблений за допомогою спеціальної обробки, яка зберігає аромат, колір і поживні речовини овочів.

"Дослідження показують, що денний раціон середньостатистичного австралійця містить недостатньо овочів. Порошок з брокколі допоможе вирішити цю проблему", - вважає Джон Ллойд, виконавчий директор Hort Innovation.

Вперше добавку з брокколі протестували на каву в одному з кафе Мельбурна в Австралії. Там на основі порошку зварили латте, яке прозвали "брокколатте". Дві столові ложки такого порошку рівні п'яти порцій свіжих овочів, які рекомендується вживати щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як правильно вживати ранкову каву

Словацькі вчені створили безбарвну каву. Вона не залишає слідів на одязі та зубах. Прозорий напій нагадує воду. Але він містить кофеїн і справжні зерна арабіки. Комплект з двох пляшок безбарвної кави коштує 5,99 фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені придумали каву з брокколі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі