пʼятниця, 24 січня 2014 13:24

У салат з копченої риби додають багато зелені

"Копченої риби не люблю, але цей салат мені до смаку,- каже пенсіонерка Стефа Солтис з Новояворівська. - Навчила мене його робити невістка. Бо раніше я і гадки не мала, що з риби, крім "шуби" можна ще якійсь салати робити".

Стефа Володимирівна бере свіженьку рибу гарячого копчення, помідори, варені яйця та зелені оливки. Заправляє страву майонезом. Його треба небагато, щоб салат не був в'язкий.

"З риби знімаю шкурку, це робиться дуже легко. Акуратно відділяю м'якоть від хребта. Слідкую, щоб у салат не потрапили кісточки. Рибку не ріжу, просто розриваю на шматки. Далі нарізаю великими скибками яйце, дрібними - помідори. А оливки ріжу навпіл. З ними можна пробувати по-різному: хто любить гостренький салат - беріть зелені, хто більш стриманий - беріть чорні маслини."

Цей салат не можна подавати несвіжим. Заправляти майонезом слід перед самою подачею до столу.

"Зробили - з'їли, - каже господиня. - Бо тримати в холодильнику учорашнє місиво - узагалі дурний тон".

Зараз ви читаєте новину «У салат з копченої риби додають багато зелені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі