Ця страва стане відмінною прикрасою святкового столу - оригінальна, смачна, красива, а головне - ситна і легка в приготуванні.
Інгредієнти:
- Груша - 2 шт.,
- Листкове тісто - 300 г,
- Вершки жирністю 33% - 300 мл,
- Сир з пліснявою - 250 г,
- Сир плавлений 250 г,
- Запашний перець, зелень - за смаком,
- Портвейн - 50 мл,
- Терті сухарі.
Приготування:
Випікайте коржі. Для цього розігрійте духовку до 200 С. Змастіть деко маслом або застеліть пергаментом. Зверху викладіть тонко розкатане листкове тісто і відправте в духовку на 10-15 хвилин. Готовність перевірте сухою дерев'яною паличкою.
Сир з цвіллю і сир плавлений розімніть вилкою або перебити в кухонному комбайні. Потім введіть в отриману масу половину порції вершків і портвейн і доведіть суміш до однорідного стану.
Груші дуже тонко наріжте скибочками, вони повинні бути майже прозорими.
Тим часом тісто повинно охолонути, розріжте його на 4 частини. Тепер змащуйте кожну частину сирною масою, зверху викладайте тонкий шар груш. Шари повинні чергуватися так: корж, сирна маса, груші, груші, сирна маса, корж і так далі.
Верхній корж з листкового тіста, який залишиться незмащеним, прикрасьте залишками порції збитих вершків, посипте зверху тертими сухарями, свіжо меленим запашним перцем і зеленню.
Розріжте на порції і подавайте до столу.
Коментарі