"Я недавно стала студенткою і переїхала до київського гуртожитку, - розповідає жителька містечка Березань на Київщині Юля Лялька. - Готувати нема коли, бо дуже втомлюємося на заняттях, і з продуктам туго, то старші дівчата навчили варити студентський сирний суп".
Дівчина кидає у киплячу воду картоплю, нарізану шматочками. Коли та звариться, додає сіль, перець і натертий на тертці сирок "Дружба" або "Янтар". Їх попередньо витримує у морозилці. На літр води потрібно не менше 2-х сирків. В кінці додає зелень.
"У тарілку з супом для смаку кладемо сухарики із присмаком часнику. Якщо є трохи більше часу на готування, то на сковорідці обсмажую дрібно порізані цибулю, моркву. Якщо є, ріжу кубиками курячу грудку чи копчену ковбасу. Кидаю в кінці варіння. Копченості додають аромату", - каже студентка.
Удома вона готує сирний суп, урізноманітнивши його.
"Обсмажую 2 цибулини в олії, додаю 500 г фаршу і теж підсмажую. Кидаю це все у каструлю з бульйоном , хай кипне. Потім кладу туди ж баночку порізаних консервованих шампіньйонів або будь-яких смажених грибів і 300 г плавленого сиру. В кінці обов'язково додаю петрушку, сіль, перець. Мама з татом кажуть, що просто смакота. І швидко готується".
Коментарі