четвер, 22 жовтня 2015 19:37

Турецькі солодощі мухаллебі готують з рисовим борошном

У Туреччині дуже популярний десерт з молока і рисової муки з додаванням меленої кориці. Це десерт називається мухаллебі, він схожий на молочний пудинг з найніжнішим шовковистим смаком.

Автор: zernograd.com
 

Інгредієнти:

- Молоко — 0,5 л

- Кориця — опціонально

- Ванільний цукор — 5 г

- Цукор — 120 - 140 г

- Борошно рисове — 50 - 60 г

Приготування:

У каструлю налити холодну молоко, всипати рисову муку, перемішати віночком. Поставить на вогонь, постійно перемішувати молоко з борошном.

Коли молоко трохи загусне додати цукор. Помішувати близько хвилини. Додати ванілін, перемішати. Зняти з вогню і розлити по чашкам. Остудити при кімнатній температурі.

Зверху посипати корицею і поставити в холодильник мінімум на 3 години.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі солодощі мухаллебі готують з рисовим борошном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі