Любов українців до м'яса шалена. Їдять смаженим, тушкованим, вареним чи запеченим на мангалі. Способів приготування чимало, як і апетитних рецептів. Одним із найсмачніших поділився ресторатор та кулінарний блогер Євген Клопотенко.
"Сьогодні приготуємо свинячі реберця, томлені у соусі. Цей рецепт унікальний не стільки інгредієнтами, скільки технологіями приготування. Спочатку натремо м'ясо гірчицею та запечемо у духовці, а потім зробимо смачне глазирування з томатного соку та чорносливу. Такі ароматні ребра в соусі обов'язково підкорять своїм шаленим ароматом, соковитістю та насиченим смаком", - сказав Клопотенко.
Інгредієнти:
свинячі ребра - 1 кг,
сіль - 1,5 ч. л.,
солодка гірчиця - 2 ст. л.,
чебрець - 10 гілочок,
часник - 1 головка,
томатний сік - 500 мл,
чорнослив - 100 г,
Приготування:
Очищені свинячі ребра натерти сумішшю з гірчиці, часнику та солі. Замариноване м'ясо перекласти в форму для запікання. На низ викласти чебрець. Готувати ребра у розігрітій духовці при 180 градусах 30 хв. Поєднати томатний сік та чорнослив й подрібнити блендером до однорідності. Залити підсмажені ребра томатним маринадом та готувати протягом трьох годин за температури 140 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намазка з часнику це - бомба. Як приготувати прості закуски до борщу за рецептами Клопотенка
"У мене теща навіть кістки з'їла. Нереально смачно", - прокоментував рецепт Alex Mazov в Youtube.
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою та печерицями. Готується просто і швидко. Замість птиці й грибів можна використати будь-яку начинку на смак - солодку чи солену.
Коментарі