пʼятниця, 09 лютого 2024 09:31

Стане заміною омлету: як приготувати сендвіч з овочами та нутом для ситного перекусу

Стане заміною омлету: як приготувати сендвіч з овочами та нутом для ситного перекусу
Рецепт сендвічу з овочами та нутом для ситного перекусу Фото: pinterest

Надзвичайно простий у приготуванні сендвіч з нуту перетворює бобові на багату на білки закуску, яка сподобається кожному. Готується без майонезу, тому підійде тим, хто дотримується здорового способу життя.

Найкраще приготувати сендвіч заздалегідь і насолоджуватися ним на обід протягом усього тижня. Або ж взяти з собою на роботу чи на веганський пікнік, пише nv.

Нут для цієї страви підійде як консервований, так і просто відварений. Селера, морква та огірок додадуть бажаного хрускоту та свіжості. Огірки перед вживанням краще очистити від шкірки. Зелена цибуля додасть страві солодкувато-солону глибину смаку. Жовта або біла цибуля буде занадто гострою, але ви можете замінити її червоною або цибулею-шалот.

Оливки додадуть гострого, солоноватого смаку для балансу. Петрушка і м'ята дуже важливі, адже вони зроблять бутерброд ароматним і свіжим. Також можна добавити кріп, базилік або кінзу.

Сендвіч з нутового салату зі свіжими овочами та зеленню: рецепт

Інгредієнти:

500 г нуту

1 порізане стебло селери

1 очищена і нарізана морква

1 нарізаний перський огірок

2 обрізані та нарізані зелені цибулини

1 склянка нарізаних оливок каламата без кісточок

1 склянка подрібненого листя свіжої петрушки

¼ склянки подрібненого листя свіжої м'яти

200 діжонської гірчиці

8 підсмажених скибочок цільнозернового хліба

Спосіб приготування:

Додайте нут у велику миску і злегка розімніть його тильною стороною виделки. У миску додайте селеру, моркву, огірок, зелену цибулю, оливки, петрушку та м'яту. Приправте великою дрібкою солі та перцю та обережно перемішайте, щоб з'єднати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів для найкорисніших сніданків, від яких будете ситими пів дня

Додайте стільки гірчиці, скільки вам до вподоби, переконавшись, що ви добре покрили весь нут і овочі. Перемішайте, щоб об'єднати.

Ложкою викладіть нутову суміш на чотири підсмажених скибочки хліба, а зверху покладіть решту чотири.

Якщо у вашому домі ви приймаєте гостей, смачний сніданок стане ще одним способом продемонструвати свою гостинність та турботу.

Розповімо про п'ять найсмачніших варіантів ситних сніданків, які здивують гостей і вони вам точно подякують за теплий прийом.

Зараз ви читаєте новину «Стане заміною омлету: як приготувати сендвіч з овочами та нутом для ситного перекусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі