Вінничанка Тетяна Наумець салат "Перепелине гніздо" готує із корейською морквою. Його подає із сирною соломкою, замість хліба.
Інгредієнти:
- куряча печінка - 4 шт.
- огірок - 1 шт
- корейська морква - 100 грамів
- куряче яйце - 1 шт
- перепелине яйце - 3 шт
- майонез 35% жирності - 2 ст. л.
- зелень петрушки
Для сирної соломки:
- маргарин - 75 грамів (майже третина пачки)
- борошно - 1 склянка
- перепелине яйце - 1 шт.
- сир - 50 грамів
- оцет - 1ч.л.
Приготування:
Морквину потерти на тертці спеціально для салату. Заправити її розтертим зубчиком часнику, щіпкою солі, цукру та меленим коріандром. Перемішати і залишити хоча б на дві години для маринування.
Печінку відварити за дві хвилини. Головне не перетримати, інакше стане твердою і гіркою. Коли охолоне, нарізати соломкою.
Куряче варене яйце порізати соломкою. Жовток подрібнити. Огірок натерти на тертку для корейської моркви.
Салат слід подавати у формі циліндра. Якщо немає спеціальної металевої форми, її можна замінити звичайною пластиковою прозорою пляшкою, з якої можна вирізати відповідну форму.
Інгредієнти класти пошарово, кожен скроплювати тоненьким шаром майонезу. На посудину викласти листя салату. Далі - печінку, огірок, білок із жовтком та корейську моркву. На верху зробити три заглиблення для очищених перепелиних яєць. Аби передати пігментацію шкаралупи, їх можна злегка обваляти у суміші чорного перцю та меленої трави орегано. Прикрасити зеленю.
Готовий салат з усіх боків обставити сирною соломкою. Тоді він буде нагадувати перепелине гніздо. Соломка печеться 15 хвилин. Поки розігрівається духовка до 250 градусів, борошно перетерти з маргарином і дрібно потертим сиром. В склянку вбити яйце, додати оцет і до половини склянки води. Замісити м'яке тісто і тонко розкачати. Вирізати невеликі смужки та спекти.
Коментарі