Якщо до вас поспішають гості, а дуже хочеться здивувати смачним і естетичним салатом — рецепт "Тіффані" не підведе.
Інгредієнти:
(на 8-10 порцій):
Куряче філе-2 шт.
Яйця-3 шт.
Твердий сир-100-150 гр.
Волоські горіхи-0,5 скл.
Виноград-300-400 гр.
Каррі-1-3 ч.л.
Майонез
Лимон
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оселедець під шубою замотують з лавашем у рулет
Приготування:
Куряче філе промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, не більше 1 см. Часто після обсмажування філе стає сухим. Тому замаринуємо порізані шматочки в соку лимона. Вичавлюємо половинку лимона і добре перемішуємо. Ми залишаємо мінімум на півгодини.
Нарізати і замаринувати куряче філе. Розігріваємо гарненько сковороду, масло повинно запалитися. Швидко обсмажуємо філе. Чим швидше утворюється шкірочка, тим соковитіше вийде м'ясо. Як тільки філе підрум'янилося, насипаємо каррі, гарненько перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на повільному вогні хвилин на п'ять. Даємо філе охолонути.
Холодне м'ясо бажано кинути на друшляк - сік лимона і каррі дають рідину, тому якщо не процідити, салат може розповзтися.
Починаємо збирати салат. Філе викладаємо у вигляді виноградного грона
Змащуємо майонезом і посипаємо подрібненими горіхами. Потім натираємо яйця, змащуємо майонезом і також посипаємо горіхами. І останнім шаром натираємо сир, знову ж змащуємо майонезом і посипаємо горіхами. Тепер фінальний штрих - щоб виноградинки добре лягли, змащуємо всю поверхню. Виноградини розрізаємо на половинки, виймаємо кісточки (якщо вони є) і укладаємо в шаховому порядку, так вони краще ляжуть.
До кінця грона укладайте ягідки, менші. Декоруємо горіхами і вставляємо гілочку від справжнього грона, можна зробити вусик з пір'їнки цибулі
Коментарі