четвер, 30 листопада 2017 12:55

Салат із карамелізованих креветок і листя салату прикрасить святковий стіл
12

Фото: Олег БОЖКО

Вишуканий салат із креветок завжди може стати компромісним варіантом для святкового стола. Ця оригінальна страва може успішно замінити традиційний олів'є і здивувати гостей. Креветки для салату карамелізують – підсмажують у олії і цукрі. Це дає їм приємного ніжного смаку.

Основа страви разом із креветками – свіже листя салату. До страви також додають свіжий томат, спеції за смаком і терту моркву. Ще одна "родзинка" страви – авокадо.

Пропонуємо приготувати такий салат як до святкового столу, так і в будні.

Автор: Олег БОЖКО
 

Салат із карамелізованих креветок і листя салату:

Інгредієнти:

Суміш свіжого листя салату – велика жменя

Крупні креветки – 3 штуки

Свіжий помідор – 1 штуки

Морква – 1 штука

Авокадо – 0,5 штуки

Олія для смаження

Цукор для карамелізації – 0,5 чайної ложки

Цибуля ріпчаста – 3-4 тонких кільця

Сіль, перець та приправи – за смаком

Соус для приправи - за смаком

Твердий сир – 50 грамів

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Підготувати креветки: помити і очистити їх. У ковші із товстим дном підігріти олію: покласти до неї смажитись креветки. Додати цукор і добре перемішати. Слідкувати, щоб креветки не підгоріли. Цукор має змішатись із олією, а суміш – трохи випаруватись.

Посолити креветки, які карамелізуються. Ще раз перемішати масу, щоб карамель покрила всі креветки.

Зменшити вогонь і лишити креветки на теплій плиті. Готувати ще 7 хвилин до готовності.

Помити листя салату – покласти у окрему посудину.

Помити і порізати помідор крупними дольками. Викласти колом навколо листя салату.

Подрібнити на крупній терці моркву. Тим часом – дістати креветки з ковша, викласти на дерев'яну дошку. Змазати креветки вершковим маслом: вони набудуть золотавого кольору.

Автор: Олег БОЖКО
 

Порізати половинку авокадо соломинкою. Нарізати 3-4 тонких кільця ріпчастої цибулі.

Викласти на листя салату креветки. Розкласти по тарілці порізане авокадо. Посипати тертою морквою. Викласти на салат цибулю. Полити соусом для салатів, не перемішуючи.

Потерти на крупній терці сир і висипати рівномірно на салат.

Прикрасити тарілку двома дольками лимону. Подавати салат до стола.

Зараз ви читаєте новину «Салат із карамелізованих креветок і листя салату прикрасить святковий стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі