середа, 13 січня 2021 02:28

Розповіли про апетитну закуску на Старий Новий рік

Розповіли про апетитну закуску на Старий Новий рік
Час приготування 40 хв. Фото: The Castlebar: Pexels

На Старий Новий рік хочеться здивувати гостей чимось оригінальним. Крокети з куркою - ідеальна закуска, яка прийдеться до смаку кожному. Готується швидко й смакує неперевершено.

Інгредієнти:

картопля - 500 г

сіль - 1 ч. л.

цибуля - 1 шт.

варене яйце - 1 шт.

відварене м'ясо птиці - 400 г

родзинки - 1 ч. л.

вершкове масло - 1 ст. л.

подрібнена зелень петрушки - 1 ч. л.

сушений чебрець - 1/4 ч. л.

м'ясний бульйон - 1 ст. л.

курячий жовток - 1 шт.

кукурудзяна мука - 2-3 ст. л.

олія – 2 ст. л.

Приготування:

Картоплю очистити, розрізати на четвертинки, варити 25-30 хвилин в підсоленій воді. Цибулю, яйце і м'ясо птиці дрібно порізати. Ізюм промити під теплою водою, обсушити. На розігрітому вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додати зелень петрушки, чебрець, родзинки й м'ясний бульйон. Перемішати, додати рубані яйця і м'ясо птиці. Зняти з вогню, дати охолонути. Картоплю розім'яти, попередньо зливши воду, додати жовток, перемішати. У сотейнику розігріти олію для смаження. Змоченими холодною водою руками виробити із м'ясного фаршу кульки розміром з волоський горіх, або пальчики й обліпити їх картопляним пюре. Крокети обваляти в кукурудзяній муці та з усіх боків підрум'янити у гарячій олії до готовності. Закуску подавати гарячою разом зі сметанним соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий та швидкий рецепт: як приготувати класичну лазанью

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальний рецепт приготування філе минтая із ніжним голландським соусом. Родзинкою страви стала манна крупа.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про апетитну закуску на Старий Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі