Великодня паска є окрасою всього святкового столу. Щоб зробити її оригінальною, не обовязково купувати якісь незвичайні прикраси і готувати глазур. Сирна паска матиме яскравий вигляд додавши до неї малинового варення та лікеру. Вона точно буде в центрі уваги у всіх гостей.
1 кг сиру
150 мл вершків жирністю більше 30%
100 г вершкового масла
5 жовтків
2 білки
1,5 склянки малинового варення
цедра 1 лимона
2 ст. л. малинового лікеру
2 ч. л. ванільного цукру
Приготування:
Сир покласти в друшляк, вистелений полотняною серветкою або декількома шарами марлі.
Зверху покласти вантаж вагою 5 кг і залишити на 4-6 години.
Віджатий сир та варення протерти через сито.
Міксером це збити, поступово збільшуючи швидкість, 10 хвилин. Продовжуючи збивати, додати вершки.
В іншій мисці до білого розтерти масло, жовтки збити з цукром.
Збити міксером разом жовтки і масло, 10 хвилин.
З'єднати олійно-жовткову суміш і сирну. Додати подрібнену цедру і лікер, збивати 10-15 хвилин.
Читайте також: Великодній вінок печуть з потрійною начинкою
Білки збити в стійку в піну. Акуратно додати до сирної маси, перемішуючи лопаткою знизу вгору.
Викласти паску в пасочницу, застелену марлею.
Краї марлі загорнути, щоб закрити дно паски, і поставити в холодильник на 8-10 годин.
Перед подачею дати пасці постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
Коментарі