четвер, 04 січня 2018 21:20

Різдвяна випічка: як правильно приготувати відомий пиріг штолен

Різдвяний німецький пиріг штолен є відомим у всьому світі. Головна його особливість - багата начинка та тривале зберігання. Пиргі готують за кілька тижнів до свята. Він що довше зберігається, то смачніший.

Цей смачний атрибут свята краще не купити в магазині, а приготувати самому. Потім загорнути в лист пергаменту і зберігати в сухому місці.

Автор: gastronom.ru
  Різдвяний пиріг штолен начиняють цукатами та горіхами
Різдвяний пиріг штолен начиняють цукатами та горіхами

Інгредієнти:

1/2 склянки молока

25 г сухих дріжджів

350 г борошна

150 г м'якого вершкового масла

50 г цукру

цедра з півапельсина та півлимона

220 г родзинок

50 г мигдалю

35 г цукатів з апельсинової шкірки

30 г волоських горіхів

1 яйце

1/3 ч. л. солі

30 мл води

3 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

Для опари змішати молоко, дріжджі та 100 г борошна. Накрити поліетиленовою плівкою і поставити у тепле місце на 10 хв., аби піднялася.

Тоді збити міксером вершкове масло, опару, решту борошна, цукор, цедру та дрібку солі. Замішати м'яке тісто.

Помастити глибоку миску ­олією, покласти тісто й накрити харчовою плівкою. Поставити у тепле місце на 20 хв. Обминати руками і знову лишити на 20 хв.

Тоді тісто розкачати трохи качалкою, посипати родзинками, мигдалем, цукатами з апельсинової шкірки та волоськими горіхами. Замішати їх у тісто і скласти його у формі батона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний десерт: як оригінально прикрасити торт

Змішати яйце, сіль та воду. Помастити цим штолен і пекти 40 хв. за температури +175°С. Вийняти з духовки і помастити розтопленим вершковим маслом. Посипати. цукровою пудрою і покласти в пергаментний папір.

Зберігати можна при кімнатній температурі або загорнути в харчову плівку і заморозити на кілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяна випічка: як правильно приготувати відомий пиріг штолен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі