пʼятниця, 01 січня 2021 02:29

Розкрили рецепт салату із запеченою капустою

Розкрили рецепт салату із запеченою капустою
У рецепті використовують домашній майонез, можна замінити магазинним. Фото: klopotenko.com

Усі рецепти від шеф-кухаря Євгена Клопотенко дивують оригінальністю та вишуканим смаком. Ця страва не стала винятком.

"Коли ви чуєте про салат із капустою, то відразу уявляєте її свіжою та посіченою, еге ж? Я теж раніше так робив, поки не спробував запекти капусту в духовці. Вона стає ще ароматнішою, але при цьому залишається хрумкою всередині. Додайте свіжі томати та обсмажену курку в маринаді й отримаєте надзвичайний смак. Впевнений, що салат із запеченої капусти із куркою може гідно прикрасити будь-який стіл", - розповідає Клопотенко.

Інгредієнти:

білокачанна капуста - 0,5 головки

лимон - 1 шт.

куряче філе - 2 шт.

паприка - 1 ч. л.

гірчиця - 1 ч. л.

олія - 3-4 ст. л.

томат - 2 шт.

домашній майонез - 3-4 ст. л.

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Капусту розрізати на 4 частини. Для двох повноцінних порцій салату потрібно використовувати дві четвертинки. Зрізати з четвертинок капусти жорсткі качани. Скропити зрізи соком лимона, посолити й полити 1-2 ст. л. соняшникової олії. Капусту запікати в духовці при температурі 220 градусів протягом 25-30 хвилин до появи опалин на зрізах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторанний гід Michelin оскандалився заявою про "російський борщ"

Очищене куряче філе нарізати тонкими смужками. Замаринувати в паприці, гірчиці, солі та перці. Додати 2-3 ст. л. соняшникової олії. Залишити маринуватися на 20 хвилин. Обсмажити м'ясо на сковороді до появи рум'яної скоринки. Запечену четвертинку капусти викласти на тарілку. Нарізати томати скибочками й викласти поруч із капустою. Додати обсмажену курку і полити домашнім майонезом.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили рецепт салату із запеченою капустою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі