середа, 20 травня 2020 02:28

Полуничні десерти: 3 рецепти незвичайних пирогів

Під час сезону полуниці хочеться приготувати щось незвичайне. Замість стандартних варіантів типу морозиво чи желе, краще спекти пирога. Але не просто полуничний, а з різними домішками. Наприклад, кавою, мигдалем чи ревенем. Вони смакують ніжно і по-літньому.

Полуничне тірамісу

Автор: nyam-nyam-5.com
 
Інгредієнти:
маскарпоне -100 г

яйце -1 шт.

цукор -25 г

печиво савоярді -6 шт.

кава -100 мл

лікер -1 ч.л.

полуниця -100 г

Приготування:

Жовток збити з цукром до білого кольору і змішати з маскарпоне. Білок збити окремо і акуратно вмішати до попередньої маси.

Заварити каву, додати до неї лікер. Намочити 4 печива в каву і викласти у форму, зверху викласти 1/2 крему. Прикрасити полуницею.

Зверху викласти решту печива, змоченого в каві, та решту крему. Посипати какао і прикрасити полуницею. Залишити просочуватися на 4-5 годин.

Мигдальний пиріг з полуницею

Автор: blog.metro.ua
 

Інгредієнти:

мелений мигдаль - 175 г

вершкове масло - 175 г

цукор - 175 г

борошно - 175 г

розпушувач - 2 ч. л

яйце - 1 шт.

яєчний жовток - 1 шт.

полуниця - 400 г + для прикраси

цукрова пудра - для посипання

Приготування:

Змішати мелений мигдаль, вершкове масло, цукор, борошно, з розпушувачем, яйце, яєчний жовток.

Форму для випічки помастити олією і посипати борошном.

Викласти половину тіста у форму, рівномірно розподілити руками. Покласти половинки полуниці і накрити тістом, що залишилося.

Випікатив розігрітій до 180 °С духовці 40 хв.

Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою і прикрасити полуницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісне меню: пиріг прикрашають соковитими трояндами

Пиріг з ревенем та полуницею

Автор: kulinario.me
 
Інгредієнти:

вершкове масло -200 г

цукор -200 г + 150 г

яйця -4 шт.

борошно -400 г

ревінь -1 кг

полуниця -2 склянки

Приготування:

Відокремити білки від жовтків. Ревінь почистити, порізати смужками. Масло збити з 200 г цукру. Додати жовтки, збити. Вмішати борошно, вимісити однорідне тісто.

Окремо збити білки. Потім поступово підсипати до них 150 г цукру, продовжуючи збивати. Вмішати білкову масу у тісто. Форму для випікання застелити пергаментом і змастити маслом.

Викласти тісто, розрівняти. Викласти на нього смужки ревеню, трошки їх вдавити в тісто. Духовку розігріти до 180 °С, поставити пиріг та випікати 30 хв.

Для конфітюру полуницю порізати, посипати цукром та проварити 10-15 хв. Помастити ним пиріг.

Дарина Косар на власній кухні створює унікальні картини. Але для цього їй не потрібні фарби чи полотно. Вона картини робить на тарілці з їжі.

Не використовує спеціальних інструментів. Потрібен кухонний ніж, канцелярський ніж, ножиці та пінцет.

Зараз ви читаєте новину «Полуничні десерти: 3 рецепти незвичайних пирогів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі