четвер, 25 березня 2021 09:22

Переможниця "Майстер шефа" показала, як легко приготувати чизкейк

Автор: instagram.com
  Рецепти Ольги Мартиновської із МастерШеф
Рецепти Ольги Мартиновської із МастерШеф

Переможниця 3-го сезону "Майстер шефа" і теперішня суддя цього шоу Ольга Мартиновська поділилася рецептом чизкейку. Він у неї карамельний. Ця страва - один із найпопулярніших десертів у світі.

Про це Мартиновська написала в Instagram.

"Нещодавно мені на очі потрапила інформація про те, що "пращуром" сучасного чизкейку пригощали навіть учасників Олімпійських ігор до нашої ери. Лише уявіть, яка історія в цього десерту. І запам'ятайте лайфхак. Десерт краще випікати на водяній бані, тоді він зверху точно не підгорить і стане ще ніжнішим. Просто поставте деко з водою у духовку під час випікання - і все. А ще не їжте одразу, а дайте йому охолонути та постояти хоча б кілька годин у холодильнику", - розповідає Мартиновська.

Інгредієнти:

4 пакети пряженого йогурту (1360 г)

2 яйця

100 мл вершків 33%

100 г цукру

200 г печива "Пряжене молоко"

200 г вершкового масла

50 г мигдалевої пудри (перебитий у кавомолці мигдаль)

пластівці мигдалю для прикрашання

Приготування:

Пряжений йогурт покласти у марлю і залишити на добу, щоб стекла зайва рідина. Так вийде домашня рікота.

Яйця збити з цукром. Додати рікоту, вершки та яйця з цукром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька шарлотка по-новому від судді "Майстер шефа"

Печиво перебити з вершковим маслом, мигдалевою пудрою, сіллю та викласти його в форму з пергаментом.

Влити сирну масу в форму та випікати 10 хв. за температури 180°С. Зменшити температуру до 150°С і випікати 1 год.

Залишити чизкейк охолонути в духовці, щоб не з'явилися тріщини. Поставити в холодильник.

Прикрасити десерт мигдалевими пластівцями.

У Києві створили символічну страву для приманювання туристів. Називається Kyiv Pie. Цей пиріг має стати таким же популярним, як і "Київський торт" чи котлета по-київськи.

Kyiv Pie - це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, як солоними, так і солодкими. Поки що доступні пироги з селерою, осетром і яловичим лівером.

Зараз ви читаєте новину «Переможниця "Майстер шефа" показала, як легко приготувати чизкейк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі