Святкове печиво, глазуроване кулінарними фарбами використовують для декорування дому та подарунків друзям. Випікати та розмальовувати його можна самостійно.
Для малювання підходить будь-яке печиво, яке продається у магазинах у формі фігурок, квадратне та овальне.
Якщо є час та бажання, простий рецепт випікання печива:
Інгредієнти:
пачка вершкового масла
цукор - 1 ст.
ваніль - пакетик
яйце - 1 шт.
борошно - 450 г
Приготування:
Змішати масло, цукор та ваніль міксером до кремоподібного вигляду. Замісити тісто. Покласти в плівці на 2 години в холодильник. Потім розкачати, вирізати фігурки та пекти 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Форму овалу для вирізання печива у формі яєць з тіста можна досягти, якщо обрізати верх банки від згущеного молока та прогнути краї.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасхальні капкейки, які шкода їсти
Для малюнків на печиві використовують так званий айсінг. Це цукрово-білкова маса.
Інгредієнти:
білок яйця - 1 шт.
цукрова пудра - 250 г.
Приготування:
Збити білок з пудрою. Під кінець збивання додати пів чайної ложки лимонного соку чи лимонну кислоту на кінчику ножа. Спочатку збивати на повільній швидкості, потім кілька хвилин на високій. Накрити харчовою плівкою.
Для фарбування взяти трохи айсингу, харчовий барвник та теплої води. Малювати харчовим шприцом.
Якщо під час вирізання проколоти в тісті для печива дірки, після завершення малювання його можна буде підвішувати на нитку та декорувати дім. Для малюнків також можна використовувати кольорові цукрові олівці. Їх продають у супермаркетах. Деякі кулінари фарбують глазур натуральними фарбниками - соком шпинату, моркви, буряка, какао-порошком.
Коментарі