четвер, 29 січня 2015 19:39

Лавандове печиво на День Валентина випікають 10 хвилин

Квітки лаванди широко використовуються в кулінарії. Їх додають у напої та випічку. Пропонуємо приготувати на День Валентина смачне печиво з лавандою.

 

Інгредієнти на 8-9 штук:

- 1/4 склянки розм'якшеного вершкового масла

- 1/8 склянки меду

- 1 яйце

- 1/2 чайної ложки екстракту ванілі

- 3/4 склянки борошна

- 1/8 чайної ложки солі

- 1/2 чайної ложки порошку для випічки

- 1/2 чайної ложки сушених квіток лаванди

Приготування:

Збити вершкове масло і мед в пишну світлу масу. Додати збите яйце і ваніль, ретельно перемішати. Додати борошно, сіль, розпушувач і розтерті квітки лаванди, перемішати. Скачати тісто в кулю і поставити в холодильник мінімум на 15 хвилин.

Розігріти духовку до 180 ° С. Розкачати тісто на злегка посипаній борошном поверхні і вирізати сердечка.

Перекласти сердечка на деко, застелене вощеним папером. Випікати протягом 10 хвилин або до золотистого кольору. Вийняти з духовки і дати постояти 5 хвилин.

Перекласти металевою лопаткою печиво на решітку або тарілку, остудити. Печиво можна зберігати в герметичному контейнері протягом 1 тижня.

Зараз ви читаєте новину «Лавандове печиво на День Валентина випікають 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі