25 лютого 1956 року в Нью-Джерсі, США зявилося яйце вагою понад 400 грамів. Мало подвійний жовток та оболонку. Його знесла курка породи леггорн.
Куряче яйце – один з найпоширеніших продуктів харчування. Недарма за рік в середньому українці з'їдають близько 300 штук. Їх смажать, варять, п'ють сирими та додають до більшості страв.
Користь цього продукту неоціненна. Він є одним з найкращих джерел білка. Яйця містять незамінні амінокислоти, вітаміни та мінеральні речовини, які повинні бути присутні в здоровому харчуванні людини.
- Щороку у Великобританії в Графстві Лінкольншир проводиться Всесвітній чемпіонат із жбурляння яєць в довжину.
- Колір шкаралупи залежить від породи курки.
- Регулярне вживання яєць знижує ризик серцево-судинних захворювань.
- Колір жовтка залежить від харчування курки.
- Яєчний білок не містить холестерину.
- На початку кожної весни в китайському місті Дунья традиційно варять яйця за унікальним рецептом - в сечі хлопчиків. Її збирають у початкових школах. Місцеві стверджують, що ці "незаймані яйця" пахнуть весною.
- Чим старша курка, тим більше яйце.
Науковці з університету Вашингтона в Сент-Луїсі провели дослідження. Після чого дійшли висновку, що яйця - один із найважливіших продуктів для розвитку дитячого організму.
Коментарі