середа, 01 березня 2017 09:45

Кулінарні хитрощі, які полегшують приготування вечері

Кулінарні хитрощі, які полегшують приготування вечері
Фото:vsemkulinaram.ru

Приготування їжі може стати цікавим заняттям, якщо на кухні робити відкриття. Тут потрібно підключити фантазію.

Є кулінарні цікавинки, які допоможуть готувати смачно, оригінально і швидко.

Як швидко охолодити вино

Щоб охолодити біле вино, підійде заморожений виноград. На відміну від кубиків льоду, виноградини НЕ розбавлять вино водою.

Як продовжити життя випічці

Варто додати в тісто ложку меду. З ним кекси і булочки довго не черствіють.

Як використовувати менше олії

Налийте невелику порцію олії в пляшку з розпилювачем і наносьте її на сковороду. Цього буде достатньо, щоб продукти не прилипали до поверхні.

Як приготувати лимонад без цукру

Чим менше в лимонад цукру, тим він корисніший. Замініть цукор на мед, а лимони на апельсини, додайте трохи виноградного соку і кілька гілочок зеленого базиліка, щоб збалансувати смак.

Як правильно зварити яйця, щоб легко їх очистити

Закип'ятіть в каструлі воду, а яйця перед варінням потримайте під струменем гарячої води з крана. Потім акуратно покладіть їх в киплячу воду, а через 5 хв вийміть ложкою.

Щоб почистити яйця відразу після варіння, помістіть їх під холодну воду. Чистити краще починати з тупого кінця - там зазвичай знаходиться невелика повітряна камера.

Як подрібнювати зелень

Пряну зелень потрібно рвати на шматочки руками. При різанні ножем, ефірні масла випаровуються. Якщо ж рвати зелень, то вона віддасть все аромати страви.

Як вичавити більше лимонного соку

Щоб витягти максимум соку з лимона, необхідно спочатку покачати плід по столу, а потім покласти ненадовго в мікрохвильовку.

Як швидко розморозити продукти

Щоб швидше розморозити продукти, потрібно покласти їх в товстостінну металеву посудину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухар із фруктів робить витвори мистецтва

Як зробити м'ясо м'якше

Є кілька фруктів, багатих ферментами, які варто додати в маринад, якщо ви хочете зробити м'ясо м'якше. Ніжнішим м'ясо зроблять ананас, інжир або папайя.

Чим замінити хліб в котлетах

Замість хліба в котлети найкраще покласти збитий в міцну піну білок або дрібно натерті свіжі овочі: кабачок, гарбуз, морква.

Як легко вийняти готовий пиріг з форми

Щоб пиріг легко виймався, потрібно поверх олії, якою змащувалася форма для випікання, посипати манкою.

Як повернути свіжість овочів

Щоб повернути овочам свіжість, необхідно потримати їх в оцтової воді.

Зараз ви читаєте новину «Кулінарні хитрощі, які полегшують приготування вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі