Якщо ви любитель випічки з ягодами, то вам напевно сподобається рецепт кексів зі смородиною. Для їх приготування можна з однаковим успіхом використовувати чорну, червону і білу смородину.
Інгредієнти:
- борошно 250 г (2 склянки)
- цукор 250 г (1 1/4 склянки)
- розпушувач 2 ч. л.
- сіль 1/2 ч. л.
- молоко 120 мл (1/2 склянки)
- яйця 2 шт.
- натуральний ванільний екстракт 1 ч. л.
- вершкове масло, розтоплене 115 г
- смородина, обваляна в борошні 300 г
- рубаний мигдаль жменя
- цукрова пудра для посипання
Приготування:
Розігріти духовку до 180 ° С. Застелити паперовими вкладишами 12 формочок для кексів.
У середній мисці змішати всі сухі інгредієнти.
В окремій мисці змішати молоко, яйця і ваніль, потім додати цю суміш до сухих інгредієнтів. Додати розтоплене вершкове масло і знову перемішати. Потім додати ягоди.
Розділити тісто між формочками і зверху посипати нарізаним мигдалем.
Випікати кекси протягом 25 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Кекси остудити на решітці. Перед подачею посипати їх цукровою пудрою.
Коментарі