середа, 30 жовтня 2024 16:55

Капуста по-корейськи за дві години: рецепт, який вдасться кожному

Капуста по-корейськи за дві години: рецепт, який вдасться кожному
Секрети смачної капусти по-корейськи: рецепт, який вдасться кожному Фото: pinterest

Капуста по-корейськи - це смачна й пікантна закуска, яка ідеально доповнює будь-який сімейний стіл.

Завдяки поєднанню гострих спецій, часнику та ароматного маринаду, цей рецепт набуває особливого смаку й користі.

Приготувати капусту по-корейськи вдома зовсім нескладно, і вже за кілька годин можна насолоджуватися цією яскравою та апетитною стравою.

Інгредієнти:

1 невеликий качан капусти

2 моркви

1 червоний солодкий перець

4 зубчики часнику

1 літр води

2 ст. ложки солі

2 ст. ложки цукру

100 мл оцту

1 ч. ложка червоного меленого перцю

Як приготувати

Для початку нашаткуйте капусту, а моркву наріжте тонкими смужками. Додайте до овочів тонко нарізаний перець і подрібнений часник. Цікаво, що у класичній корейській кухні часто використовують червоний мелений перець, який не лише додає пікантності, але й підкреслює аромат інших інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на організм вплине квашена капуста, якщо їсти її щодня

Підготуйте маринад: доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор, червоний перець та оцет. Дайте маринаду охолонути до кімнатної температури, а потім залийте ним капусту. Потримайте овочі при кімнатній температурі приблизно дві години.

Для кращого просочення, не стискайте капусту занадто сильно, щоб вона залишалась хрусткою.

Жовтень та листопад є найкращим періодом для квашення капусти. Саме восени овочі мають найбільшу кількість корисних речовин та стають соковитими.

Щоб квашена капуста вийшла хрусткою та смачною, важливо враховувати сприятливі дати за місячним календарем. Дотримання цих простих правил допоможе вам отримати чудовий результат і насолоджуватися смачною капустою цілу зиму.

Зараз ви читаєте новину «Капуста по-корейськи за дві години: рецепт, який вдасться кожному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі