З приходом осені потіште своїх рідних домашньою випічкою, яка наповнить своїм ароматом весь будинок.
Гарбузово-сирний пиріг - саме той десерт, який додасть затишку в осінні вечори. Він ідеально смакуватиме до чаю, компоту та узвару.
Інгредієнти
Форма діаметром 20 см
для тіста:
борошно пшеничне - 240 гр;
цукрова пудра - 50 гр;
розпушувач - 1 ч, л;
сіль - 1 щіпка;
масло вершкове охолоджене - 120 гр;
яйце (с0) - 1 шт.
для начинки:
гарбуз сирий - 300 гр;
родзинки - 30 гр;
цедра апельсина - 1 ч.л;
сир (будь-якої жирності) - 350 гр;
яйця (с0) - 2 шт;
цукор - 100 гр;
сіль - 1 шіпка;
кукурудзяний крохмаль - 50 гр.
Як приготувати
Для приготування тіста з'єднайте у великій мисці борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль. До сухих інгредієнтів додайте натерте на великій тертці холодне вершкове масло. Перетріть інгредієнти руками до отримання однорідної крихти.
Додайте до пісочної крихти куряче яйце і знову перемішайте всі інгредієнти. Після додавання яйця тісто збереться в еластичну грудку, яка не липне до рук.
Готове тісто розділіть на дві частини: 1/4 та 3/4 від загальної кількості. Меншу частину загорніть у харчову плівку та заберіть у морозильну камеру на 20-30 хв.
У роз'ємній формі з більшої частини тіста сформуйте основу та бортики майбутнього пирога. Висота бортиків має бути близько 4 см.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ідеальний торт з дешевих продуктів: рецепт від Лілії Цвіт
У великій мисці з'єднайте сир, яйця, цукор, сіль та кукурудзяний крохмаль. Подрібніть інгредієнти за допомогою занурювального блендера: необхідно отримати однорідну масу без грудочок. Додайте до сирної начинки попередньо замочені в окропі родзинки, апельсинову цедру і натертий на великій тертці гарбуз.
Добре перемішайте усі інгредієнти. Викладіть начинку у форму, розрівняйте поверхню.
Меншу частину тіста дістаньте з морозильної камери і натріть на тертці зверху на начинку.
Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хв.
Фарширований гарбуз здатний прикрасити будь-який стіл. Це не лише смачна, а й естетично приваблива осіння страва.
Вона поєднує в собі ніжний смак гарбуза та смачну начинку, що робить її ідеальним вибором для сімейної вечері чи святкового застілля.
Коментарі