Переможниця проєкту "Майстер Шеф-2" Єлизавета Глінська поділилася рецептом улюбленого грибного супу. Готову страву прикрашає подрібненим кропом.
"Моя родина обожнює борщ. Він є нашим фаворитом. На другому місці знаходиться грибний суп з курячими фрикадельками та галушками. Впевнена, що він вам сподобається", - сказала Глінська.
Інгредієнти:
вода - 2-2,5 л
гриби - 250 г
масло - 2 ст. л.
олія - 20 мл
цибуля - 2 шт.
картопля - 2-3 шт.
сіль - за смаком
Для фрикадельок:
курячий фарш - 400 г
яйця - 1 шт.
борошно - 1 ч. л.
сіль - за смаком
Для галушок:
яйця - 1 шт.
сметана - 2 ст. л.
борошно - 2 ст. л.
сіль - за смаком
кріп - за смаком
Приготування:
Дрібно нарізати гриби та цибулю, картоплю - кубиком. Цибулю обсмажити на олію до золотистого кольору. Додати гриби й готувати протягом 10 хвилин. В каструлю перекласти картоплю та влити окріп. Готувати на малому вогні 20-30 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопотенко розповів, як приготувати десерт із молодої картоплі
Для фрикадельок курячий фарш змішати із яйцем та спеціями. Всипати борошно й перемішати. Для галушок яйце, сіль та сметану збити до однорідності. Всипати борошно.
Сформувати з приготованого фаршу фрикадельки та відправити в суп. Додати в суп за допомогою ложки галушки. Перемішати та накрити кришкою. Готувати 10 хвилин на малому вогні. Всипати спеції за смаком. Перед подачею готовий суп посипати подрібненим кропом.
Окрошка - один із найпопулярніших холодних супів, які готують весною та влітку. Він легкий, корисний та водночас поживний. Зазвичай овочі та м'ясо заливають сметаною сироваткою, мінеральною водою чи березовим соком.
Коментарі