Киянка Антоніна Ромащенко робить голубці із картопляною начинкою. Каже, гості часто плутають її із м'ясною.
"Якось чоловік захотів голубців. А в домі і шматочка м'яса не лишилося. Вирішила поекспериментувати. Замість м'ясної начинки зробила картопляну. Чоловік нічого не зрозумів, поки сама не розказала", - сказала вона кореспонденту Gazeta.ua.
"Гості не вірять, коли розповідаю, з чого готувала голубці. Одна подруга сміялася: "Ти справжня господиня. Навіть м'ясо знайшла чим замінити". - додала Антоніна Ромащенко.
Для голубців жінка бере велику головку капусти і кілограм картоплі.
"Капусту на кілька хвилин опускаю в киплячу воду, щоб листя стало м'якшим і легше відділялося від качана. Картоплю чищу і тру на тертці. В начинку додаю обсмажену на олійці цибульку і моркву. Солю і перчу", - поділилася Антоніна Ромащенко.
Начинку жінка викладає на листя капусти, загортає і складає в каструлю.
"В літрову банку наливаю води, кладу 3-4 столові ложки томатної пасти, ложку солі і цукру. Все перемішує і заливаю голубці. Ставлю каструлю на вогонь і варю близько години до готовності", - розповіла вона.
Антоніна Ромащенко радить подавати голубці гарячими. Їх можна полити сметаною або майонезом.
"Так вони краще смакуватимуть", - сказала вона.
Коментарі
4