четвер, 22 листопада 2012 17:41

Голубці з картопляною начинкою подають гарячими

Голубці з картопляною начинкою подають гарячими
Фото: blog.meta.ua

Киянка Антоніна Ромащенко робить голубці із картопляною начинкою. Каже, гості часто плутають її із м'ясною.

"Якось чоловік захотів голубців. А в домі і шматочка м'яса не лишилося. Вирішила поекспериментувати. Замість м'ясної начинки зробила картопляну. Чоловік нічого не зрозумів, поки сама не розказала", - сказала вона кореспонденту Gazeta.ua.

"Гості не вірять, коли розповідаю, з чого готувала голубці. Одна подруга сміялася: "Ти справжня господиня. Навіть м'ясо знайшла чим замінити". - додала Антоніна Ромащенко.

Для голубців жінка бере велику головку капусти і кілограм картоплі.

"Капусту на кілька хвилин опускаю в киплячу воду, щоб листя стало м'якшим і легше відділялося від качана. Картоплю чищу і тру на тертці. В начинку додаю обсмажену на олійці цибульку і моркву. Солю і перчу", - поділилася Антоніна Ромащенко.

Начинку жінка викладає на листя капусти, загортає і складає в каструлю.

"В літрову банку наливаю води, кладу 3-4 столові ложки томатної пасти, ложку солі і цукру. Все перемішує і заливаю голубці. Ставлю каструлю на вогонь і варю близько години до готовності", - розповіла вона.

Антоніна Ромащенко радить подавати голубці гарячими. Їх можна полити сметаною або майонезом.

"Так вони краще смакуватимуть", - сказала вона.

 

Зараз ви читаєте новину «Голубці з картопляною начинкою подають гарячими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі