середа, 07 грудня 2016 10:41

Єврейський горіх і стейк із капусти – що приготувати у піст
5

Пісні страви можуть бути сучасними і смачними. Про це розповідає шеф- кухар ресторану "Ресторація Шпігеля" Артем Блаута.

"Щороку у піст оновлюємо своє меню. Пісні страви подаємо вже кілька років. Зараз це модно. Але й у цей особливий період хочуть аби страва була гарно оформлена, до неї був соус або оригінальна подача. Наш ресторан спеціалізується на трьох кухнях: польській, єврейській і українській. З них вибираємо щось оригінальне", - додав Артем.

 

Бігус із перловкою

Інгредієнти:

склянка перлової крупи

склянка квашеної капусти

1 морква

1 цибуля

10 штук чорносливу з кісточкою

- Перлову крупу вимити й замочити на ніч. На сковорідці в олії обсмажую моркву, цибулю, додаю кислу капусту і тушкую доки капуста стане мякою. Додаю туди чорнослив із кісточкою і перлову крупу. Накриваю кришкою і тушкую до готовності перловки на малесенькому вогні, - каже Артем. - Подаю страву в хлібові з житньої муки. Для подачі хлібину розрізаю навпіл, трохи підсмажую у печі і кладу всередину перлову крупу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні вареники начиняють шпинатом

Фалафель

Інгредієнти:

нут — 250 гр

3 столових ложки панірувальних сухарів

100 гр кунжуту

5-6 ст. л кунжутної олії.

Фалафель — страва єврейської кухні. Це кульки, обсмажені у фритюрі, подані з соусом. В Ізраїлі ця страва дуже популярна. Її подають з салатом і навіть з варенням до чаю. Нут можна їсти сирим, але перед тим його треба вимочити не менш як 5-6 годин. Він добре засвоюється організмом і має пряний присмак, ніжніший ніж горох.

Нут вимочити і перемолоти на мясорубці. До нуту додаємо дрібно нарізану петрушку, часник, 3 столових ложки хлібних крихт, можна панірувальних сухарів. Можна також додати чверть чайної ложки розпушувача. Тоді кульки будуть більш м'якими, але не такими корисними. Сформувати кульки розміром з горіх і обсмажити їх у великій кількості олії. Смажити треба невеличкими порціями і їсти гарячим. Подаємо фалафель із соусом Тхіна.

Тхіну готують з кунжутних зернят та кунжутної олії. На 100 грамів кунжуту треба 5-6 столових ложки кунжутної олії. Це все змішати у блендері до однорідної пасти. Для кого соус здається густим, можна його розвести водою.

 

Стейк із цвітної капусти

Інгредієнти:

Цвітна капуста, велика

Лляна олія — 20 мл

орегано, петрушка

Таку страву, але зі звичайної капусти їли на Хмельничині під час посту. Цвітна капуста більш ніжна, тому стейки роблять саме з неї. Вирізати стейк, ошпарити його кип'ятком і обсмажити на сковорідці чи запекти у печі протягом 5-10 хвилин.

Страву подають із соусом песто. Для нього збивають у блендері дрібно нарізану петрушку, гілочку оригано та лляну олію.

 
Зараз ви читаєте новину «Єврейський горіх і стейк із капусти – що приготувати у піст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі