Шпроти дуже популярний продукт. Їх запах завжди асоціюється із застіллям.
"Щоб бути впевненою в якості шпротів їх готую сама, - каже киянка Діана Яковенчук. - В магазинах банки закриті і не видно що всередині. Мої власні виходять навіть смачнішими".
Інгредієнти:
600 г мойви або кільки (вага вже без голови)
100 мл олії
4 пакетики чорного чаю
2 зубчики часнику
4 лаврових листки
7 горошин чорного перцю
1 жменя цибулиння
1/2 ч. л. солі
1 ч. л. рідкого диму
Приготування:
Пакетики чаю залити неповною склянкою гарячої води.
Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Почистити розморожену мойву. Помити лушпиння цибулі і поклала його на дно сковорідки.
Додати лаврові листки, перець, порізаний часник.
Зверху покласти щільно рибу і трохи посолити
Налити в сковороду теплу заварку, олію і рідкий дим.
Риба має бути залита рідиною. Накрити сковороду кришкою, поставити на великий вогонь.
Коли почне кипіти, зменшити вогонь і залишити на 40-50 хвилин.
Потім зняти кришку і знову збільшити вогонь на 3 хвилини.
Читайте також: Хрусткі часникові вузлики печуть 30 хвилин
Перекласти на тарілку і чекати поки охолоне.
Якщо треба зберігати в холодильнику - покласти в пластиковий лоток і залити заливкою зі сковороди.
Коментарі