Кухар одного із столичних ресторанів 40-річна Оксана Чубай на Масляну готує млинці із сиром, а потім запікає їх в духовці.
Для тіста розтирає два яйця з двома столовими ложками цукру, додає 2 стакани теплого молока, дві столові ложки розігрітої соняшникової олії. Вливає її цівкою. Все змішує хвилин зо дві. Потім потроху всипає 200 грам муки. Тісто збиває вінчиком, щоб було пухким і без комочків. Наприкінці додає дрібку солі та ваніліну. З такої кількості тіста виходить 15 блінчиків. Якщо є комочки — тісто треба процідити через сито.
"Це класичний рецепт млинців. Цукру можна всипати більше, тоді млинець буде хрусткішим. Цукор ще обов'язковий, якщо в начинку плануєте додати мак, вишню або яблуко. Якщо всередині буде ікра, лосось, м'яс або гриби з сиром, то блінчик має бути нейтральним. Тоді замість цукру треба дати більше солі", - радить жінка.
Перед смаженням жінка протирає сковорідку шматочком сала.
"Сало для млинця — ідеальний варіант. Не треба боятися, що через сало млинець буде жирним, навіть якщо в тісті є олія. Млинці навпаки будуть смачніші. Замість сала на сковорідку можна налити трохи олії і нагрівати до тих пір, поки не піде білий димок. Тоді можна наливати перший млинець. Бажано із середини і розливати по боках. Взагалі млинці люблять мати свою сковорідку. Найкраще брати чавунну або з антипригарним покриттям, широку, яка має максимум по п'ять сантиметрів висоти", - зауважує кухар.
Із нового в млинцях з'явилися лише нові начинки.
"В млинець загортають сир маскарпоне, манго, ананаси, лосось, шоколад. Але якщо чесно, то багаті люди ніколи не питають таких витребеньок. Їм подавай національне млинці з сиром, м'ясом та грибами. Рідко замовляють навіть з ікрою", - підкреслює Оксана Чубай.
Коментарі