Легкий та ароматний крем-суп - смачна та поживна страва. Готують на м'ясному, або овочевому бульйоні. Додають гриби, бекон, картоплю, різні овочі та спеції за смаком.
Крем-суп з білих грибів
Інгредієнти:
білі гриби - 400 г
курячий бульйон - 2 склянки
цибуля - 2 шт.
вершкове масло - 50 г
жирні вершки - 1 склянка
сіль, мелений білий перець - за смаком
зелень - за смаком
Приготування:
Очищені та дрібно нарізані гриби й цибулю обсмажити. Вилити бульйон й тушкувати протягом 20 хвилин. За допомогою блендера подрібнити масу до стану пюре. Довести до кипіння та влити вершки, додати спеції. Готову страву подати із сухариками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заздрість усім: як здивувати гостей яскравою нарізкою
Томатний крем-суп
Інгредієнти:
помідори - 600 г
цибуля - 1 шт.
сіль, цукор, перець - за смаком,
оливкова олія - 2 ст. л.
базилік - 1 ч. л.
білий хліб - 2 шматки
Приготування:
Томати очистити від шкірки й нарізати кубиками. Подрібнити часник і цибулю, обсмажити на олії, додати томати й тушкувати до м'якості. Поперчити, посолити, додати цукор і збити в блендері. Обсмажити шматочки хліба на сухій сковороді. Томатний суп налити в тарілку посипати пореєм і базиліком, поряд викласти грінки.
Цибулевий крем-суп з беконом
Інгредієнти:
цибуля - 3 шт.
бекон - 130 г.
борошно - 1 с. л.
масло - 75 г.
біле вино - 1 склянка
курячий бульйон - 200 мл.
вершки - 300 мл.
петрушка - пучок
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Нарізати цибулю і потушкувати її в сотейнику на вершковому маслі протягом 20-25 хвилин. Додати бекон і обсмажити кілька хвилин. Всипати борошно, влити вино і бульйон. Довести до кипіння. Варити 30 хвилин на слабкому вогні. Додати вершки й петрушку та подрібнити суп в блендері та додати спеції за смаком.
В холодний день, як ніколи хочеться зігрітися гарячим та поживним супом. Якщо банальні рецепти набридли, варто приготувати щось оригінальне, наприклад, французький цибулевий суп, грецьку фасоладу, або ж грузинську чихиртмау.
Коментарі