понеділок, 01 лютого 2021 09:59

Як приготувати хрустку французьку галету з овочами

Як приготувати хрустку французьку галету з овочами
Галету готують з кукурудзою та карамелізованою цибулею. Фото: homeidealist.gorenje.ua

Овочеву галету дуже легко готувати. Це тонкий французький пирігякий дозволяє експериментувати з різними поєднаннями начинками.

Розсипчасте тіста не відриває уваги від ароматної рікоти з травами та кукурудзи з карамелізованою цибулею. Інгредієнти можна замінювати на власний смак: наприклад, рікоту – на твердий сир.

Інгредієнти:

240 г борошна

1/2 ч. л. солі

1 ч. л. меленого чорного перцю

140 г вершкового масла

1 яєчний жовток

3 ст. л. крижаної води

Начинка:

1 ч. л. оливкової олії

1 головка часнику

180 г рікоти

жменя пряних трав (суміш базиліка і кропу)

1 цибулина

1 качан кукурудзи

1/2 ч. л. солі

1/2 ч. л. меленого чорного перцю

2 помідора

3 гілки чебрецю

сіль, перець за смаком

1 яйце

2 ч. л. молока

Приготування:

Змішати борошно, сіль і перець. Додати вершкове масло і подрібнити у крихту. Додати жовток і воду і сформувати кулю. З неї зліпити диск, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.

Підсмажити часник до золотистого кольору і додати до розім'ятої рікоти та трав.

Обсмажити нарізану кільцями цибулю 4 хв. Додати коричневий цукор, зменшити вогонь до мінімуму, готувати цибулю ще 7 хв. Всипати кукурудзу, сіль і перець, готувати ще 5 хв. Зняти з вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибулевий пиріг прикрашають кунжутом

Розігріти духову шафу до 180°С.

Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Викласти рівномірним шаром рікоту, залишаючи чистим бортик на 3-5 см. Зверху викласти 3/4 суміші кукурудзи з цибулею. Розкласти кружальця помідорів, посолити і поперчити. Викласти решту кукурудзи і посипати листочками чебрецю.

Вільні краї тіста зібрати до центру, змастити їх яєчно-молочною сумішшю.

Випікати в розігрітій духовці 40 хвилин до зарум'янювання бортів. Подавати галету теплою чи холодною.

Тако - популярна страва мексиканської кухні. Готується із різноманітним наповненням: фаршем, морепродуктами, ковбасками, овочами чи грибами. Начинку загортають у тортилью. Такий корж із кукурудзяної муки можна придбати у супермаркеті, або ж приготувати власноруч.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати хрустку французьку галету з овочами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі