середа, 05 червня 2024 14:16

Сім ідей для ігор, якими можна забавити дитину під час вимкнень світла

Сім ідей для ігор, якими можна забавити дитину під час вимкнень світла
Ідеї, як розважити дитину під час знеструмлень Фото: pinterest

Масовані ракетні удари спричиняють вимкнення електроенергії в багатьох регіонах України.

Коли світло вимикають на кілька годин, а на вулиці вже темно, постає питання, чим забавити дитину, щоб мінімізувати страх.

Gazeta.ua розповість, які розваги у темряві точно сподобаються дітям.

Готуємо страви

Уявіть, що ви на кухні хочете приготувати піцу. По черзі називайте з дітьми різні інгредієнти до піци, повторюватися не можна. Хто назве останній, той виграв. Після можна "приготувати" торт або суп та інші страви.

Вгадай мультфільм чи фільм

Розкажіть сюжет мультфільму або казки, а дитина нехай вгадає, приміром: казка про дівчинку, яка шукала свого друга, який опинився в Лапландії. Чим старша дитина, тим менше деталей сюжету варто розказувати. А ще краще - спогади з власного сімейного життя, коли разом проводили час. Давайте підказки, що їли, що бачили, щоб дитина зрозуміла, де бувала із сім'єю.

Вгадай, що це

Передавати предмет у колі, коли в гравців заплющені очі. Тоді — торкатися його і вгадувати, що це, чи пропонувати, як його можна використовувати;

Театр тіней

Ця гра стане у пригоді, якщо дитина боїться темряви. Завчасно звантажте на телефон малюнки, як показувати тіні пальцями, а коли вимкнуть світло, тренуйтеся з дитиною, по черзі один тримає ліхтарик, другий показує. Коли ви навчитеся показувати фігури, можна влаштувати справжній театр тіней. Також цікаво буде вирізати з паперу сніжинки та різні візерунки і просвічувати їх ліхтариком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три казки, які не варто читати дітям - порада Карпачова

"Спотворений телефон"

Пошепки передавати слово один одному. Наприкінці дізнаємося, що почув останній гравець.

"Я загадав"

Розказати про загадане слово, не називаючи його. Наприклад, "Я загадав - білий, холодний, скрипить під ногами, тане…". Дитина чи ви маєте вгадати, про що йдеться.

Казка

Скласти казку, коли кожен говорить по реченню. Може вийти надзвичайно цікава історія, що й не помітите, як увімкнуть світло.

Розваги для дітей під час літніх канікул можуть бути різноманітними і цікавими.

Ці ідеї можуть стати чудовими способами відпочинку влітку. Але не забувайте про індивідуальні інтереси вашої дитини. Дозвольте їй обирати, що вона бажає робити.

Зараз ви читаєте новину «Сім ідей для ігор, якими можна забавити дитину під час вимкнень світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі