вівторок, 13 червня 2023 16:17

Назвали вісьмох дітей, які стали героями: хто вони
7

Вісьмох українських дітей, які постраждали під час повномасштабної війни, відзначили нагородами за мужність та відвагу.

У Міністерстві внутрішніх справ відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф
Фото: mvs.gov.ua
У Міністерстві внутрішніх справ відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф
У Міністерстві внутрішніх справ відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф
У Міністерстві внутрішніх справ відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф
У Міністерстві внутрішніх справ відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф

Благодійна акція відбулась за підтримки Міністерства внутрішніх справ, повідомили у відомстві.

"Благодійна акція "Діти-герої" відбулася вже вдруге в Україні. Її мета – відзначити та віддати належну шану дітям-героям, які виявили мужність, відвагу у небезпечних ситуаціях.

Діти, які стали лауреатами акції, постраждали від російської агресії, але продовжують усіма силами підтримувати Україну та наближати її перемогу", – пояснили організатори акції.

У МВС нагородили чемпіонку-гімнастку з Чорноморська – Олександру Паскаль.

Під час ворожого ракетного обстрілу дівчинка втратила ногу. Вона пройшла тривалу реабілітацію, після чого повернулась до тренувань з художньої гімнастики. Вона виступає з протезом та мріє виграти Олімпійське золото.

Також відзначили 10-річну Нікіту Савічеву з міста Суми та 12-річного полтавця Олександра Дем'яненка. Ці діти не побоялись пожежі та допомогли врятувати менших братів та сестер з вогняної пастки, поки до їхнього будинку поспішали рятувальники.

Нагороду отримав художник з Білої Церкви Арсен Аджубей. Хлопець має аутизм, але попри це допомагає українському війську. Він малює картини та продає їх разом з батьками. Усі кошти відправляють на ЗСУ.

Нагородили виконавицю 7-річну Соломію Реут, яка грає на сопілці у Дніпрі та збирає гроші на ЗСУ.

"Завдяки дівчинці вдалося закрити вже не один збір. Соломійка зізнається, що хоче не лише допомогти ЗСУ, де до речі нині її тато, а й популяризувати гру на сопілці", – додають у МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчити дитину толерантності до людей з інвалідністю: поради

Також відмітили 17-річного Валентина Чорного з Київщини на початку повномасштабного вторгнення приєднався до бійців Державної прикордонної служби. Він без вагань запропонував службовцям свою допомогу. Валентин провів із охоронцями кордону 168 днів: допомагав копати окопи та слідкувати за ситуацією навколо. Хлопець зазначив, що з дитинства мріяв стати військовим.

Нагороду отримав Костя Орєхов з Великої Димерки на Київщині. Під час падіння хвоста ракети "Ураган" вивів у безпечне місце дідуся та бабусю. Так їм вдалось врятуватися від завалу будинку.

9-річного Богдана Печеного з Бахмута відзначили за відважність. У хлопця батьки загинули в центрі рідного міста через російський снаряд. Це сталось у жовтні 2022 року. Син не повірив у втрату, та самотужки вночі на велосипеді помчав на місце їхньої гибелі. Хлопець здолав відстань під свистом куль та приїхав у один з найнебезпечніших районів, щоб попрощатися з вітчимом та вагітною мамою.

Коли хтось із батьків гине, його партнер та діти проживатимуть горе у кілька етапів.

Потрібно чесно повідомити дитині про те, що сталося. Діти все одно будуть бачити реакцію іншого з батьків, родичів або чужих людей. Говорити з дитиною потрібно в безпечному місці. Цю інформацію дитині важливо почути від найближчих людей, а не від вчителя чи сусіда.

Якщо цього не пояснити, малеча буде відчувати, що щось не так, але не зможе прожити свої почуття і буде щось дофантазовувати.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вісьмох дітей, які стали героями: хто вони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі