четвер, 01 березня 2018 02:00

Цікава наука: батько захоплює мережу відеороликами про креативне дозвілля із синами

Батько із Лондона Сергій Урбан ділиться у соцмережах відеороликами з науковими експериментами. Їх проводить разом зі своїми синами – 5-річним Алексом та 3-річним Максом. Зараз на їхньому Instagram-аккаунті TheDadLab майже 600 тисяч підписників.

Для своїх експериментів Сергій використовує прості побутові предмети, як-от яйця, оцет, повітряні кульки, монети тощо. Процес експерименту разом із дітьми батько записує на відео. Короткі відеоролики викладає в соцмережі. Наприклад, в одному з нещодавніх роликів Алекс з батьком випробовував матеріали на здатність проводити тепло. Наніс масло на кінці дерев'яної, металевої та пластикової ложки. Іншими кінцями ложки помістили у миску з гарячою водою. Алекс зміг на власні очі переконатися, що метал має вищу теплопровідність за інші матеріали. А за тиждень до того хлопчики малювали фарбами з допомогою магніту та металевих деталей.

"Я не вчитель і не науковець. - каже Сергій. – Я просто хотів би зробити щось, що мої діти могли б згадати через десять років з гордістю. Між веселощами і науковими експериментами різниця дуже мала. Для дітей наші експерименти здаються магічними трюками. Я щоразу бачу, як їхні обличчя сяють. Тільки подумайте – наука – це та сама магія, до якої ми маємо пояснення".

Мета Сергія Урбана – продемонструвати спосіб якісного альтернативного дозвілля і протиставити його часопроведенню перед екранами.

"Деякі батьки просто садять своїх дітей перед екранами, щоб вони не зчиняли галасу", - говорить Сергій. - Не зрозумійте мене неправильно, iPads прекрасні, і діти повинні дивитися мультфільми, тому що коли вони ходять до школи, завдяки цим речам вони соціалізуються. Так само, як дорослі говорять про спорт або політику".

Зараз ви читаєте новину «Цікава наука: батько захоплює мережу відеороликами про креативне дозвілля із синами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі