середа, 18 січня 2012 11:16

Зірка фільму "Три плюс два" Євген Жариков помер від раку
6

Фото: Фото: РИА Новости

У Москві помер актор Євген Жариков. Улюблений російськими глядачами артист кіно, який відзначив минулого року свій 70-річний ювілей, довгий час страждав від онкологічного захворювання.

Відомий радянський і російський актор помер у ніч на середу. "Жариков був хворий на рак, останнім часом перебував у Боткінській лікарні під наглядом лікарів", - повідомило джерело "Інтерфаксу" в медичних колах.

Євген Ілліч Жариков народився 26 лютого 1941 року в Москві. Дебютував як актор у кіно в 1960 році у фільмі Юлія Райзмана "А якщо це любов?". Уже наступного року він зіграв одну з головних ролей, лейтенанта Гальцева, в картині Андрія Тарковського "Іванове дитинство". Ще через рік була роль Вадима у комедії Генріха Оганесяна "Три плюс два" (1963), що мала величезний успіх у глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор Лев Борисов помер на 78-му році життя

Усього актор знявся більш ніж у 60 кінокартинах. Нагадаємо, що в їх числі також відомі: багатосерійний телефільм "Народжена революцією", "Не може бути!", "Приватний детектив, або Операція "Кооперація", "Таємниці мадам Вонг", "Любити по-російськи-2", "Благословіть жінку". Одна з кращих його ролей початку 1990-х - голова КДБ Шелепін в політичному детективі Ігоря Гостєва "Сірі вовки".

Жарікова також часто запрошували на дубляж кінострічок - його голос звучить більш ніж у 200 іноземних фільмах. З 1988-го по 2000 роки Жариков був президентом Гільдії акторів радянського кіно (з 1991-го - Гільдії акторів кіно Росії).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер актор і режисер Михайло Козаков

У 1989 році Євгену Жарикову було присвоєно звання Народного артиста РРФСР. Також актор став лауреатом Державної премії СРСР 1978 року за роль Миколи Кондратьєва в серіалі "Народжена революцією". Нагороджений орденами Пошани (1996), "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня, медаллю імені Ханжонкова (1999).

Зараз ви читаєте новину «Зірка фільму "Три плюс два" Євген Жариков помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі