понеділок, 25 липня 2022 18:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Влад Яма зізнався, як виїхав за кордон і де зараз перебуває з родиною
5

Хореограф Влад Яма пояснив, як йому вдалося виїхати за кордон під час війни. Також поділився про батьків, які залишилися в Запоріжжі.

З'ясувалося, що танцюрист перетнув кордон ще до того, як чоловікам заборонили виїжджати з країни. Зараз він з родиною у Сполучених Штатах. Про це зізнався в інтерв'ю програмі "Слава+".

"Я виїхав одразу, дуже швидко", – зазначив він.

"Перші декілька годин 24 лютого, коли це все почалося, ми з дружиною почали обговорювати про всяк випадок варіанти: от що ми будемо робити, якщо російські військові прийдуть до нашої хати. От що робити реально. І якщо вони будуть зі зброєю, а я без. Що я можу зробити, як я можу захистити свою родину. І ми говорили про те, що вони прийдуть, мабуть, заберуть якісь гроші, якщо буде готівка. Мабуть, заберуть автівки. Але досвід Бучі показав, що могло статися набагато гірше", – зізнався Яма.

Як розповів хореограф, в Америці він займається проведенням благодійних майстер-класів. Влад, який до війни досить активно вів Instagram, тепер постить значно менше. Він відчуває, що все, що не має відношення до війни, втратило сенс. Схожі відчуття і в його дружини Ліліани.

Хореограф Влад Яма пояснив, як йому вдалося виїхати за кордон під час війни
Фото: instagram.com/vladyama_official
Батьки танцюриста залишилися в Запоріжжі
Зараз Яма з родиною у Сполучених Штатах
Зараз Яма з родиною у Сполучених Штатах
Батьки танцюриста залишилися в Запоріжжі

"Вона відчуває абсолютну порожнечу, вона не хоче робити нічого, знімати, розмовляти тощо. Вона насправді пережила це все складніше, ніж Леон. Він, мабуть, до кінця, на щастя, не зрозумів, що таке війна. Він знає, що це страшно, але мені здається, до кінця не розуміє все ж таки. А Ліля сприйняла все дуже близько до серця. Вона чула перші постріли, вона чула декілька літаків, ракет, гелікоптерів у перші години просто над нами. Вона просиналася місяця півтора кожної ночі, підходила до мене, питала, чи все добре. Навіть коли ми знаходилися вже не в Україні. І потім ще пару місяців лякалася літаків пасажирських, що літали повз, або гелікоптерів якихось поліцейських. І от тільки зараз вона начебто прийшла до тями", – поділився Яма.

Батьки хореографа залишаються в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це війна зі злом" – актор Річард Гір публічно підтримав Україну

"Зараз вони у Запоріжжі, на жаль. Але вони жили в горах, на Прикарпатті, 2,5 місяці. Я їх вивіз десь на п'ятий або шостий день. У нас була з ними коротка, але важка розмова. Це були ті дні, коли російські війська підходили до Запоріжжя, вони вже були в Запорізькій області... Я так у житті ніколи з батьками не розмовляв, і я сподіваюся, що ніколи не буду. Я просто кричав на них, подекуди з матами, тому що вони не хотіли їхати", – розповів Яма.

Утримати батьків на заході країни танцюристу не вдалося. Єдине, на чому йому вдається наполягти, це те, щоб бак їхнього авто весь час був заправлений, і документи були при собі – на той випадок, якщо доведеться терміново їхати подалі від Запоріжжя.

Яма відповів на питання, чи не збираються вони з Ліліаною всиновити дитину, яка лишилася сиротою через російську агресію.

"Ми говорили про це кілька разів, і востаннє декілька місяців тому. Не хочеться зарікатися, але станом на нашу останню розмову ми відчуваємо, що ми хочемо ще своїх. Хочемо своїх. От просто зараз. Хочемо. Хочеться дівчинку. Хочеться двох узагалі", – поділився він.

10 липня танцюрист Влад Яма відзначав ювілей. Знаменитості виповнилося 40 років. Gazeta.ua зібрала архівні фото сьогоднішнього ювіляра.

Яма, який родом із Запоріжжя, ще з дитинства проявляв інтерес до хореографії. Після закінчення дев'ятого класу почав навчати танцям дітей. А з 19 років давав уроки хореографії як дорослим, так і малим.

Зараз ви читаєте новину «Влад Яма зізнався, як виїхав за кордон і де зараз перебуває з родиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі