четвер, 01 липня 2021 09:48

Ухвалили рішення в справі про звільнення Брітні Спірс від опікунства батька

Ухвалили рішення в справі про звільнення Брітні Спірс від опікунства батька
Суд визнав Спірс "фактично нездатною керувати своїми фінансовими ресурсами". Фото: Reuters

Спроба американської співачки 39-річної Брітні Спірс позбавитися від опікунства свого батька виявилася безуспішною.

Суд відхилив запит співачки, яка 24 червня вперше особисто виступила в Лос-Анджелесі у справі про вихід з-під опіки Джеймі Спірса, пише Variety.

"Запит про негайне зупинення статусу пана Спірса й компанії Bessemer Trust відхилили", - ідеться в рішенні від 30 червня.

Суд визнав Спірс "фактично нездатною керувати своїми фінансовими ресурсами й протистояти шахрайству чи неналежному впливу". Співачка може продовжити подання подальших звернень.

Слухання в суді Лос-Анджелеса привернуло величезну увагу. Біля будівлі суду й у центрі міста відбулися мітинги з вимогою звільнити співачку від батьківського контролю. Цікавість загалу підігрівав рух #FreeBritney, що виник 2019 року. Його прихильники вважають, що співачка фактично перебуває в неволі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аб'юз і психотропні препарати: Брітні Спірс виступила в суді проти батька

2008 року суд наділив батька співачки повноваженнями опікуна після низки публічних і скандальних інцидентів, пов'язаних із її психічним здоров'ям. Останні 13 років опікуни Спірс розпоряджаються її майном, кар'єрою та фінансами, а також контролюють особисте життя. Зокрема, опікун може обмежити коло людей, з якими вона спілкується, а також обговорювати її стан і курс лікування з лікарями.

Спочатку Джеймі Спірс виконував функції й приватного, і бізнес-опікуна дочки. Але 2019-го відмовився від особистого опікунства, заявивши про проблеми зі здоров'ям. Тож у листопаді 2020 року суд додав до переліку опікунів співачки фонд Bessemer Trust, а місце її особистого опікуна посіла персональна менеджерка співачки Джоді Монтгомері. Сам батько стверджує, що Брітні страждає на деменцію.

Зараз співачка відмовляється продовжувати кар'єру. Спірс заявила, що опікуни змушували її вживати психотропи й забороняють їй мати дітей.

Зараз ви читаєте новину «Ухвалили рішення в справі про звільнення Брітні Спірс від опікунства батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі