четвер, 24 червня 2021 12:14

Аб'юз і психотропні препарати: Брітні Спірс виступила в суді проти батька
6

Американська співачка 39-річна Брітні Спірс уперше особисто виступила в суді у справі про вихід з-під опіки батька.

Зірка звинуватила опікунів у використанні психотропних препаратів, тиску й насильстві. Співачка заявила, що її батько Джеймі Спірс "на сто тисяч відсотків обожнює контроль", який за рішенням суду 2008 року має над її фінансами й концертною діяльністю, пише New York Times.

"Я травмована, нещасна й не можу спати. Це опікунство завдає мені набагато більше шкоди, ніж користі. Я маю право на власне життя. Я багато років працювала, тож заслуговую на два-три роки перерви", - сказала вона.

Спірс висунула ще низку звинувачень у бік батьків і суду, який у листопаді торік ухвалив рішення не позбавляти її батька опікунства. За її словами, на неї чинили тиск, щоб 2018-го змусити виступати в Лас-Вегасі. Після оголошення про творчу відпустку, Спірс проти її волі почали давати літій.

"Це сильний наркотик. Якщо його вживати понад п'ять місяців, може розвинутися розумова неповносправність. Я відчувала себе ніби п'яною, не могла ні про що поговорити з родичами. За мною наглядали шість різних медсестер", - заявила Спірс.

Слухання в суді Лос-Анджелеса привернуло величезну увагу. Біля будівлі суду та в центрі міста відбулися мітинги з вимогою звільнити співачку від батьківського контролю. Інтерес загалу підігрівав рух #FreeBritney, що виник 2019 року. Його прихильники вважають, що співачка фактично перебуває в неволі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка полишила образ псевдонезайманої

Фото: Reuters

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше за довгий час Брітні Спірс показала підписникам коханого

2008 року суд наділив батька співачки повноваженнями опікуна після низки публічних і скандальних інцидентів, пов'язаних з її психічним здоров'ям. Останні 13 років опікуни співачки розпоряджаються її майном, кар'єрою та фінансами, а також контролюють особисте життя. Зокрема, опікун може обмежити коло людей, з якими вона спілкується, а також обговорювати її стан і курс лікування з лікарями.

Спочатку Джеймі Спірс виконував функції й приватного, і бізнес-опікуна Брітні. Але 2019-го відмовився від особистого опікунства, заявивши про проблеми зі здоров'ям. Того ж року суд додав до переліку опікунів співачки фонд Bessemer Trust, а місце її особистого опікуна посіла персональна менеджерка співачки Джоді Монтгомері.

Зараз співачка відмовляється продовжувати кар'єру. За словами адвоката, у неї немає "робочих відносин" із батьком, до того ж вони не спілкувалися "упродовж тривалого часу". Сам батько стверджує, що Брітні страждає на деменцію.

Зараз ви читаєте новину «Аб'юз і психотропні препарати: Брітні Спірс виступила в суді проти батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі