понеділок, 08 листопада 2010 17:34

У Києві "комісар Катані" спустився в печери і купив Діда Мороза (ФОТО)
8

До Києва завітав італійський актор та режисер 64-річний Мікеле Плачідо, відомий як комісар Катані з серіалу "Спрут". Він оселився в п'ятизірковому готелі "Прем'єр Палац". Містом пересувався на сірому джипі "Mitsubishi".

5 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" Плачідо відкрив фестиваль "Тиждень італійського кіно". Глядачам показали його автобіографічу режисерську роботу - фільм "Велика мрія". Стрічка розповідає про кохання поліцейського та дівчини-студентки в часи студентських протестів 1968-го.

"Така любовна історія дійсно трапилася зі мною під час студентських заворушень. Я тоді служив у поліції, але останні півроку перейшов на бік протестувальників. Ми прагнули змін, були сповнені мрій і сподівань", - розповів режисер.

Наступного дня у столичному Будинку кіно Мікеле Плачідо дав майстер-клас для українських студентів. Після чого гуляв Києвом.

"Чудове місто сповнене життя і енергії. Я й не уявляв, що воно настільки велике і красиве. Стільки історичних пам'яток", - сказав Плачідо.

За порадою італійського посла режисер відвідав Києво-Печерську Лавру, оглянув храми і навіть спустився до печер.

"Я обідав з нашим послом і його дружиною. Вони сказали: як ти в Києві і досі не був у Лаврі? Обов'язково піди туди!", - зазначив він.

На Андріївському узвозі Мікеле Плачідо придбав дерев'яного Діда Мороза і шкатулку. Але не зміг відвідати музей Михайла Булгакова - він був закритий.

"Я великий шанувальник Булгакова. Хотів побачити, де він жив. Знаю, що в тому будинку мешкали і герої роману "Біла гвардія", - сказав актор.

На вулицях Києва "комісара Катані" впізнавали перехожі, яким він охоче роздавав автографи.

Нагадаємо, в 1972 році Мікеле вперше зіграв роль у телевізійному фільмі "Хлопець", потім в "Тереза-злодійка". З часом актора все більше почали запрошувати в кіно. У 1974 році вийшла комедія "Народний роман", яка принесла акторові народне визнання. Після цього він зіграв у безлічі фільмів: "Сімейні гріхи", "Боже мій, як низько я впала", "Казотто", "Ернесто", "Божевільні ліжку" та інші. Міжнародне визнання йому принесла роль комісара Каттані в серіалі "Спрут".

На початку 1990-х Плачидо дебютував як режисер з картиною "Помідор", а потім зняв ще кілька фільмів у якості сценариста.

Gazeta.ua/ Фото Андрій Шматов

Зараз ви читаєте новину «У Києві "комісар Катані" спустився в печери і купив Діда Мороза (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі