середа, 20 червня 2012 15:20

Справу про напад на Юрія Антонова розглянуть як більш тяжку статтю

Справу про напад на Юрія Антонова розглянуть як більш тяжку статтю
Співак наполягає на кваліфікації діянь за ще більш тяжкою статтею Фото: storystar.ru

Справа про напад на народного артиста Росії, співака і композитора Юрія Антонова, що сталась на бензоколонці в листопаді минулого року, перекваліфікована на більш тяжку статтю, повідомив в середу агентству РАПСІ адвокат потерпілого Сергій Жорін.

За фактом інциденту, який стався 4 листопада 2011 року на Боровському шосе в Підмосков'ї, було порушено кримінальну справу за статтею 116 КК РФ "побої", максимальне покарання за якою передбачає позбавлення волі на строк до двох років. Сварка, під час якої народного артиста вдарили по обличчю, сталася нібито через те, що мотоцикл підозрюваного загороджував проїзд машині Антонова.

"Слідство нам повідомило, що в даний час звинувачення перекваліфіковані на статтю 115 КК РФ - "Умисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю". Незважаючи на те, що максимальне покарання по ній також до двох років позбавлення волі, стаття вважається більш тяжкою", - повідомив захисник .

Він додав, що Антонов наполягає на кваліфікації діянь за ще більш тяжкою статтею - "умисне заподіяння середньої тяжкості шкоди здоров'ю" (112 КК РФ), санкція якої - позбавлення волі на строк до п'яти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байкера, який побив Юрія Антонова, оголосили в розшук

Співак мотивує це тим, що в результаті нападу він провів на лікарняному ліжку більше 2 тижнів, крім того, інцидент відбився на його концертній діяльності.

Поліція вже встановила особу нападника, ним виявився житель Москви 1982 року народження, який оголошений в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Справу про напад на Юрія Антонова розглянуть як більш тяжку статтю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі