четвер, 24 січня 2019 17:14

Сценічний образ, створений публікою, став реальністю - переможниця "Євробачення" співачка Руслана
8

Автор: Прес-служба
  Руслана
Руслана

Співачка Руслана 2019-й рік зустріла яскравим шоу #ReNewYear на чистій енергії сонця в Бессарабії. Переможниця Євробачення 2004-го року увімкнула кнопку переходу на чисту енергію і "заживила" всю енергосистему місця проведення акції 100% відновлюваною енергією.

Різдвяні та новорічний концерти Руслани відвідали більше 50 000 глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну ввезли нові електромобілі BMW i

Про фаталізм, власну філософію та любові до перенавантажень на передодні національного відбору Євробачення, Руслана розповіла Gazeta.ua.

Як філософія Renewable прийшла у ваше життя? Адже всі знають про відновлювальну енергію, але не кожний реалізує це поняття на власному прикладі?

Я на сцені все життя, в цій ситуації постійно міняєшся. 24 години на добу на очах у публіки. Я противниця наркотиків та різного роду допінгів. У мені закладений нескінчений запас енергії, я його дістала і він спалахнув. Тому я і стала на цей шлях. Коли після Євробачення мене постійно питали, звідки у мене стільки енергії, коли мене почала називати на сцені "дика енергія" вся Європа, все стало зрозуміло. Люди самі підштовхнули мене на це. Сценічний образ, створений публікою став реальністю.

Я вірю в енергетичне перетворення світу

З ким реалізуєте проект Renewable?

Це люди по всьому світу. Від великих компаній до волонтерських організацій. Мій голос став цікавим і потрібним абсолютно всім діячам, які присвятили свою діяльність цьому. А це одні з найбільш прогресивних компаній світу. Ми об'єдналися у спільній ініціативі з переходу людства на 100% до 2030 року з одним з її авторів та ідеологів Хансом-Йозефом Фелем. Ханс-Йозеф – це без перебільшення людина-легенда, "архітектор" моделі зеленого тарифу, у минулому - німецький парламентарій та автор Німецького закону про відновлювані джерела енергії, а сьогодні - активний член Всесвітньої ради з відновлюваної енергетики (World Council for Renewable Energy) та президент групи вчених "Energy Watch Group". Нас об'єднує спільна мета і спільне бачення майбутнього. Я вірю в енергетичне перетворення світу. І хочу встигнути побачити цю казку. Невже я даремно на Майдані мерзла?

Автор: Прес-служба
  Будинок Руслани в еко-стилі
Будинок Руслани в еко-стилі

Ви перейшли на чисту енергію не тільки на сцені, а і у власному еко-будинку.

Є речі, які просто відчуваєш. Вперше у світі в Україні ми зробили онлайн перехід від старої енергосистеми на чисту енергію! Цей проект ми реалізували разом в Віктором Кураєвим, компанія "Метрополія". Для багатьох ця ідея могла здаватись фантастикою, а ми це з ним зробили! Творчі люди постійно реалізуються. Їм потрібно кожний метр квадратний зробити мистецтвом. Це у кожному з нас. У людей часто неправильне мислення і замість того, щоб вільно думати, дехто відчуває обмеження, стереотипи. Картина "Матриця" чудово дала це зрозуміти.

Автор: Прес-служба
  Руслана
Руслана

Нам потрібно відходити від цього, створювати свій власний світ і тобі треба там почуватися крутіше за всіх. Кожний має створити такий всесвіт, в якому йому буде комфортно. Авжеж, часто чуєш говорять: "Нам жити немає за що, яка ж тут творчість!". Треба їм пояснити, що життя розпочнеться, коли почнеш творити. Радянський союз вбив у багатьох індивідуальність. Ті, хто почав бути залежний від системи, ще довго будуть пасивними. Незалежність, це коли розраховуєш на себе і лише потім на обставини, які складаються. Не навпаки! Незалежна енергія – вона в першу чергу у твоїй голові. Якщо люди знову будуть дивитися по телевізору політичні дебати, мені буде сумно, адже ми від цього і хотіли піти на Майдані. Щоб людина не слухала ящик, а прислухалась до себе самої.

Автор: Прес-служба
  Руслана
Руслана

Хто вплинув на такий світогляд?

Ти маєш зарядити слухача. Хочеш не сподобатися, а вразити, віддати любов через драйв. Ти віддаєш їм і вже неважливо, є нова пісня чи приспів. Вони прийшли підзарядитися та отримати цей драйв. Саме це вплинуло. Мене відшліфувала саме ситуація, був запит в людей. Вони звертались до мене, як до людини, яка щось щиро віддає. По мені видно, що я працюю не заради грошей. Сцена дає купу можливостей змінити світ. Деякі музиканти виходять просто заради гарного шоу – і даремно. Сцена створена для більшого.

Скоро в Україні знову розпочнеться національний відбір на конкурс Євробачення. Проект Renewable близький європейцям. Не було бажання ще раз взяти участь на цьому конкурсі?

Ні, це вже в минулому. Треба вивчати нову платформу. Життя саме вказує шлях.

Ви фаталіст? Як відчуваєте, що хоче життя?

Це гра, яка йде між тим, що тобі призначене і тим, що ти в стані зробити. І ми не знаємо, з ким граємо.

Я вірю не сильно в пророцтва, а в програму, тому варто бути обережним зі словами

Часто публічні люди розповідають, що їм ще у дитинстві напророкували успіх. Як у вас з цим?

В це я повірю. Моя мама розповідала, що одна жінка їй сказала, коли я була маленька, як складеться моя доля і який успіх до мене прийде. Свідком цього був і мій батько, який недуже в це все вірить. Коли мама на Євробаченні до тата повернулась і сказала: "Ну що, Стьопа?". Батько перехрестився і сказав: "Так, тепер вірю". Іноді пророцтва здійснюються не тому що вони були, а тому що тобі дають посил і ти запрограмувався, вирушив у цьому напрямку. Часто кажуть: "Ти потвора" і людина дійсно такою стає, а іноді навпаки. Це програма. Я вірю не сильно в пророцтва, а в програму, тому варто бути обережним зі словами.

Автор: Прес-служба
  Руслана
Руслана

Коли музиканти намагаються пройти нацвідбір вони шукають "ту саму пісню", наче є певний алгоритм переможного треку. Чи дійсно існує ця формула?

Артист-переможець, говорю з власного досвіду та після розмови з іншими переможцями цього конкурсу, це людина, яка виходила перемогти, але не за перемогою. Ці артисти були епатажні, але не йшли епатувати. В них була суть. Вони хотіли себе показати. У них був певний меседж. Тому не хвилювались, коли перемагали. Були впевнені у своїй ідеї, як і я свого часу. Я погано почувалася під час виступу, у мене сів голос, але це нічого. Все одно зробила прорив, адже у мене був меседж. Відчуття, наче ти перевернув світ однією долонею. Неможливо пояснити. Ти дивишся в душу людям і розумієш, що вони тебе відчувають. Якщо проаналізувати всіх переможців, можна зрозуміти, перш за все вони всі мають сильну енергетичну впевненість. Вони цільні, несуться, як стріла. Перемога це про інше. Я зійшла зі сцени після виступу і сказала: "У нас буде перше місце". І далі навіть не дивилась на голосування, а готувалась для другого виступу. Коли несеш енергетичний посил, він все робить за тебе в цьому просторі. Ти сидиш і заряджаєш весь світ. Думаю багато хто підтвердить, що, коли закохуєшся, хочеш, щоб ця людина була з тобою. І вона відчуває це і теж закохується в тебе. Це енергетичний посил.

При такому щільному графіку, як впорядковуєте своє життя та навантаження сьогодні?

У мене постійне тяжіння до перевантажень власного тіла. Я належу до тих людей, які кайфують від перенавантажень організму. Мені так це подобається на концертах, що потім довго не можу заспокоїтися у повсякденному житті. Я мала концерти, на яких були присутні 50 тис. і навіть 100 тис осіб, на тому ж стадіоні, де і Майкл Джексон виступав. Коли переживала це, то не мала комплексу, що мені некомфортно чи взагалі, що з цим робити. Я просто почувалася природньо. Мама завжди казала, що я, коли була маленькою, не могла стояти за лаштунками, мені потрібно було вийти на сцену. Дехто соромиться сцени, але не я. Кожного разу після шалених концертів, хочеться ще більшого. У мене зараз йде трансформація мислення. Я звикла до драйву, буквально, але хочу зрозуміти, як досягти цього у статичному стані, можливо без такої сильної динаміки фізичної. Який драйв мені принесе чиста енергія. Всі звикли: Руслана вийде і зламає сцену. Ми знаємо, що це працює. Але треба нове відкриття і це хочу зрозуміти. Все життя перетворила на експеримент. Родина у шоці, вони не розуміють, як можна при -5 градусах танцювати на морозі. Для мене це було органічно.

Лише, коли повністю із себе все вижав, буде повна магія, відновлення. І ніколи не знаєш, як це відбувається
Автор: Прес-служба
  Руслана
Руслана

Після цього виступу на Софійській площі захворіли і навіть, говорять, ледь не відморозили руку з мікрофоном.

Я вийшла підготована фізично. Коли прокинулась, почувалася непогано. Але потім був ще один виступ на відкритому повітрі та 4 безсонні ночі і, як результат - захворіла. Але і зараз кайфую. Я знаю, що лише, коли повністю із себе все вижав, буде повна магія, відновлення. І ніколи не знаєш, як це відбувається. Я по-іншому сприймаю людей. Змінюються погляди на оточуючих, цінності. Зараз ціную в людях здібність усміхатися, не говорити погані речі, уходити від депресії, цю самодостатність. Нічого ж не вартує залишатися на позитиві. Коли почала працювати з Renewable, з'явилось відчуття, що ти прилетів у майбутнє і чекаєш на інших.

Автор: Прес-служба
  Руслана
Руслана
Як підтримуєте себе у відмінній фізичній формі?

Цілий комплекс вправ. Є речі, які тільки ти можеш відчути. Все ґрунтується на кайфі. Зупиняєшся і шукаєш ті рухи, які заряджають тебе. Тому кажу людям, що їм треба індивідуально рухатися. Я бігаю і співаю одночасно, і ніяк інакше. Бігаю через день по гористій місцевості, всі сусіди знають це. Багато роблю процедур з холодною водою, часом на межі переохолодження, але це лише гіпертонус, який хочеться собі дати. Постійні експерименти з фізичним навантаженням. Вони побудовані на тому: чи ти витримаєш чи ні. Це гра з драйвом не через екстрим , а через розвагу, адже все поєднано зі співами та танцями, ніколи не розділяю, це генетично пов'язано. Тоді людина починає розуміти силу звуку та руху. Багато роблю масажів сама собі, обтираюся снігом, велика кількість різної техніки співу та танців. Вони так гарно прокачують тіло, що і в бодібілдерів немає. Гарно тіло підкачується у пластиці, саме знаходить те що йому потрібно і створює пластичний силует. Але все це у повну ногу, без слабкостей. Поставити гарну, енергійну музику і відірватися.

Автор: Прес-служба
  Руслана
Руслана

Яка це музика у вашому випадку?

Люблю класичну музику, індійських діджеїв: Vini Vici, Panjabi, обожнюю свої Карпати. Завжди в захваті від драйвової етніки.

Енергію треба використовувати вона відроджує і дає життя

Новий альбом писали усамітнившись. Як це вплинуло на результат?

Музика сьогодні змінюється. Виживає те, що потрібне більш за все. Ти залишаєш, те чого потребуєш. Музика - це інструмент енергії, з одного боку це екзотично, ми зазираємо у своє коріння. Адже ми створені з різних людей, які були до нас. Дивишся на музику і з боку технологій, які дають можливості. Я дивлюсь сьогодні на музику так: у мене є сцена, яка дає можливість винести ідею про енергію за допомогою музики. Тому все шоу перетворюється у цю енергію. Коли був проект "Дика енергія", ми більше говорили про енергію, ту яка у крові, яку треба пробудити. В українців неймовірний темперамент. Нас зберегли, як націю не президенти, а наші комунікаційні традиції. Зараз треба додавати більш прогресивні речі. Енергію треба використовувати вона відроджує і дає життя. Якщо люди пізнають по-справжньому свою енергію, боюся, світ дуже сильно зміниться.

Співачка Руслана зустріла Новий 2019 рік на чистій енергії сонця.

Вперше у світі у Новорічну ніч відбулась подія з онлайн переключенням зі старих джерел енергії на сонячну енергію.

Співачка Руслана у якості Посла Відновлюваної Енергії у світі провела концертне шоу у новорічну ніч на чистій енергії сонця.

Зараз ви читаєте новину «Сценічний образ, створений публікою, став реальністю - переможниця "Євробачення" співачка Руслана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі