неділя, 27 листопада 2022 03:06

Огнєвіч розповіла, як її родина пережила Голодомор: "Наш рід міг припинити своє існування"

Українська артистка Злата Огнєвіч поділилася своїм дитячим фото та розповіла, через які труднощі довелося пройти її родині у минулому.

На фото маленька Злата із великими бантами та великою кумедною іграшкою поруч зі своєю мамою. Світлину співачка виставила в Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злата Огнєвіч заспівала пісню на вірші лідера гурту "Бумбокс"

"На цьому фото ми з мамою. Але…. Наш рід міг би припинити своє існування через страшний Голодомор, який штучно створила радянська влада. Голодомор, організований з метою знищення українців, остаточної ліквідації українського спротиву радянському режиму та намагань українців збудувати самостійну, незалежну Українську Державу. Моя прабабуся, а потім і бабуся - чудом вижили, що вони тільки не їли, щоб були сили хоча би дихати. Я вже мовчу про масові випадки канібалізму через відсутність альтернативи", - поділилася Злата.

Автор: instagram.com/zlata.ognevich
  Співачка Злата Огнєвіч в дитинстві поряд з мамою
Співачка Злата Огнєвіч в дитинстві поряд з мамою

Співачка зазначила, що зараз наші вороги вдаються до таких самих методів та намагаються забрати у нас найцінніше. Але, як зауважила Огнєвіч, світло завжди переможу темряву.

"Часи йдуть — база незмінна. Тільки тепер нас хочуть зламати холодом й темрявою. Але внутрішнє світло сильніше і воно світить в душі кожного українця. Вірю в Україну і дякую кожному, хто знаходить в собі сили боротися. Найважчі битви точаться в глибинах душі, бажаю нам вийти з них переможцями", - додала співачка.

26 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Люди долучаються до акції "Запали свічку". Як вияв скорботи за вбитими голодом.

Цього року жертв радянського сталінського геноциду вшановують в умовах повномасштабної війни Росії проти України. У нинішній війні РФ переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації.

Зараз ви читаєте новину «Огнєвіч розповіла, як її родина пережила Голодомор: "Наш рід міг припинити своє існування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі