понеділок, 21 березня 2022 16:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Не народні й не заслужені: Баскова, Лободу, Лорак і Кіркорова позбавлять почесних звань

Не народні й не заслужені: Баскова, Лободу, Лорак і Кіркорова позбавлять почесних звань
Комітет гуманітарної та інформаційної політики звернувся до Президента України Володимира Зеленського щодо позбавлення державних нагород – почесних звань "народний артист України" та "заслужений артист України" цих артистів Фото: Главком

Висунули пропозицію позбавити державних нагород ряду артистів. У переліку - Микола Басков, Володимир Бортко, Василь Горелл, Філіп Кіркоров, Ігор Крутой, Кароліна Куєк (Ані Лорак), Світлана Лобода, Таїсія Повалій.

Комітет гуманітарної та інформаційної політики звернувся до президента України Володимира Зеленського щодо позбавлення державних нагород - почесних звань "народний артист України" та "заслужений артист України" цих артистів. Про це повідомила заступниця голови комітету, народна депутатка від "Слуги Народу" Євгенія Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вас 48 годин, щоб піти з Росії. Хакери Anonymous попередили світові бренди

"У час, коли справжні митці України роблять все можливе, щоб підтримати нашу державу (займаються волонтерством, багато артистів навіть вступили до лав ЗСУ), дехто продовжує продавати власну гідність за криваві рублі, заперечує чи замовчує війну та підтримує агресію проти України. Ці люди не матимуть жодних почестей в Україні не лише на людському рівні, а й офіційно", - сказала народна депутатка.

Офіс генпрокурора України повідомив про підозру російському співаку Миколі Баскову за пропаганду російсько-української війни. Про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова у Facebook 7 березня. "З цього дня ваш (Миколи Баскова. - Gazeta.ua) процесуальний статус на території України - підозрюваний. Іншими словами, українські прокурори вважають, що ви скоїли злочин, покарання за який передбачає позбавлення волі", - написала вона.

Зараз ви читаєте новину «Не народні й не заслужені: Баскова, Лободу, Лорак і Кіркорова позбавлять почесних звань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі