середа, 04 жовтня 2023 13:06

На війні загинув популярний український музикант
6

Андрій Чепіль загинув на фронті
Фото: instagram.com/che_pil
Андрій Чепіль загинув на фронті
Андрій Чепіль загинув на фронті
Андрій Чепіль загинув на фронті
Андрій Чепіль загинув на фронті

Український музикант Андрій Чепіль загинув у штурмовому бою під селом Роботино, що на Запорізькому напрямку.

Захисника не стало 28 червня разом ще з трьома побратимами під час бойового завдання по штурму ворожої позиції. Забрати тіла загиблих одразу не вдалося через щільний вогонь, пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні Росії проти України загинув доброволець з Латвії

Це зробили лише за чотири тижні, коли лінія бойових зіткнень була відсунута в сторону ворога. Бойові побратими забрали залишки тіл, які наприкінці липня були віддані на ДНК експертизу. І лише тепер вдалось ідентифікувати, що останки належать Чепілю.

Андрій Чепіль родом з Івано-Франківська. Грав на саксофоні та був вокалістом. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку. Учасник кавер гуртів Frisson Band, Smerichka.

Військовий брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп'янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47-ої окремої механізованої бригади "Маґура".

Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині "Бредлі". Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов'язки командира взводу.

Зараз ви читаєте новину «На війні загинув популярний український музикант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі